Galata Kulesi müze olacak

KÜLTÜR SANAT 26.06.2020, 11:18
Galata Kulesi müze olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu ve Atatürk Kültür Merkezi'nin yapımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Galataportun dünyanın sayılı projelerinden biri olduğuna işaret eden Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cazibe merkezinin çekeceği kitleyi, Beyoğlu üzerinden Taksim'e kadar bağlamak istedik ve paydayı çoğaltmak istedik. Galata Kulesi'nin ihalesi tamamlandı. Restorasyon çalışmaları başladı.

15 Eylül'de Galata Kulesi'ni hizmete açacağız. Galata Kulesi İstanbul'un ilk meydanlarından birisidir. Burası Ceneviz yangın kulesidir. Meydanı tekrar oluşturmaya çalışıyoruz. Tarihi binalardan oluşan ortada aykırı bir bina var. O binayı da kamulaştırarak, yıkacağız ve bir meydan haline getireceğiz. Bakanlığımıza bağlı kültür sanat kurumları için aktiviteler yapacaklar. Galata Kulesi'ni olması gereken konumuna getireceğiz." 

Kulenin tüm katları gezilecek

Bakan Ersoy, Galata Kulesi'nin içinde yer alan kafeterya gibi işletmelerin de kapatılacağını belirtti. Galata Kulesi'ni müze haline getireceklerini aktaran Mehmet Nuri Ersoy, "Kulenin terasına asansörle çıkacaksınız. İnerken merdiven kullanacaksınız ve kulenin tüm katlarını gezeceksiniz. İstanbul'un tarihi ve arkeolojik değerlerine bakarak, müzede bilgiler alacaksınız.

Galata Kulesi bir yönlendirme merkezi haline gelecek. Kulenin içindeki restoran, kafe ne olacak diyorsanız? Etraf restoran, cafe dolu. Biz oradan para kazanmak zorunda değiliz. Biz orada cazibe noktasını turist çeker halde kullanarak, içine modern bir müze kuruyoruz. Dijital etkinlikler olacak içinde. Biz İstanbul'un diğer cazibe noktalarına turisti yönlendirmeliyiz. Para kazanma işini turist yapabilir." diye konuştu.

Yorumlar (0)