Güneş Özgeç’ten yeni tekli “Bence Gerçek Hepsi” yayında

KÜLTÜR SANAT 03.07.2021, 11:33
Güneş Özgeç’ten yeni tekli “Bence Gerçek Hepsi” yayında

“Kahve”, “Ikaria”, “Sonbahar”, “Güneş Yüzüm” gibi çok dinlenen teklileriyle tanınan söz ve müzik yazarı Güneş Özgeç’in yeni teklisi “Bence Gerçek Hepsi”, 2 Temmuz'da dijital müzik kanallarında yayınlandı. Sözünü ve müziğini yazdığı şarkıyı pandemi sürecinde evinde kaydeden Güneş Özgeç, vokalleri, enstrümanları ve düzenlemesini tek başına yaptığı şarkının aynı zamanda prodüktörlüğünü de üstleniyor.

“Her şey bir diğerine yansıyan değil midir”

Güneş Özgeç’in bir ekinoks dolunayı gecesinde, “değişiminin başladığı gece” yazdığı “Bence Gerçek Hepsi”, masalsı ve mistik sözleri ile dikkat çekiyor; ritmik öğeleri koyu elektronik seslerle buluşturan müziği ile dinleyiciyi zamansız bir yere sürüklüyor.

Hayatta karşımıza çıkan her şeyin aslında bizim bir yansımamız olduğunu söyleyen Özgeç, şarkının duygusunu şu sözlerle anlatıyor: “‘Bence Gerçek Hepsi’, bu dünyanın aslında bizim algıladığımız şekliyle olduğu, gerçeklik diye sunulanınsa bir yanılsama olduğunu öneren bir şarkı. Yanlış nedir, ya da doğru neye deriz, gerçekten gerçek var mıdır? Yoksa bize zorla verilen ve bizim de kendimize kabul gördüğümüz sınırlar ve yargıları mı taşırız? Oysa tam da bu şarkının söylediği gibi her şey bir diğerine yansıyan değil midir; güneş karşısında duran aya ışığını verirken, onda gördüğü yine kendi ışığı, yansımasından başka nedir?”

Yorumlar (0)