İsrailli şarkıcı İranlı müzisyenlerle gizli çalıştı

KÜLTÜR SANAT 08.10.2020, 12:11
İsrailli şarkıcı İranlı müzisyenlerle gizli çalıştı

İran kökenli İsrailli şarkıcı Liraz Charhi, iki devlet arasındaki düşmanlığa rağmen uzun süredir sanatsal işbirliği arzusunda olan İranlı müzisyenlerle gizlice çalışarak yaptığı albümü yayınlayacak.

İsrail ile İran arasındaki ilişkiler uzun yıllardır kopmuş olsa da müzikle gizlice yeni bir bağ kuruldu. İran kökenli İsrailli şarkıcı Liraz Charhi, İranlı müzisyenlerle gizli çalışma yürüterek yeni bir albüm hazırladı.

Çalışma süresince aylarca uykusuz geceler geçirdiğini söyleyen Charhi, kendisiyle ilişkili olanların tehlikede olacağından korktuğunu söyledi. Çünkü İran'da, İsrail ile her türden işbirliği yapmayı suç sayan bir yasa mevcut.

Guardian'ın haberine göre, Telegram gibi şifreli anlık mesajlaşma uygulamalarını kullanan, İngiltere ve Türkiye gibi üçüncü ülkeler aracılığıyla kendisi için çalışan müzisyenlere ödeme yapan Liraz Charhi, aylarca uykusuz geceler geçirdiğini, kendisiyle ilişkili olanların tehlikede olacağından korktuğunu söyledi. 

42 yaşındaki şarkıcı, “Teknik olarak çok zordu. Ama duygusal olarak çok daha zordu. Geceler boyunca kötü bir şey yaptığımı hissettim ve bu insanlar tutuklanabilirdi” diye konuştu.

Yorumlar (0)