Köksal Ekinci Orpheus’un Aşkı'nı müzikseverlerle buluştu

KÜLTÜR SANAT 12.12.2020, 11:38 12.12.2020, 14:53
Köksal Ekinci Orpheus’un Aşkı'nı müzikseverlerle buluştu

Söz yazarı ve müzisyen Köksal Ekinci, Orpheus’un Aşkı adlı yeni albümünü çıkarttı. Albüm Kurtulamam (Nunki), Uyanış (Fomalhaut), Duy Beni (Kullat Nunu), Yok (Hypatia), Uyanış (Al Risha), Kâr Etmiyor (Khambalia) adlı toplamda altı eserden oluşuyor.

Söz yazarı ve müzisyen Köksal Ekinci’nin Orpheus’un Aşkı adlı yeni albümü sanatseverlerle buluştu. Altı şarkıdan oluşan yeni albümde Ekinci’nin antik çağlardan beri insanlara rehberlik yapan, yol gösterip ışık tutan kadim yıldızların eşliğinde söylenmiş şarkıları yer aldı.

Sanatçıya şarkılarında Endülüs esintileri, Flemenk gitarlar, Anadolu’nun yürek dağlayan bağlama, kaval ve ney sesleri hep beraber eşlik ediyor. Ekinci, ana tema olarak insanlığın yol aldığı tarihsel döngüleri de yansıtmayı hedefleyen, müzikal bir bilinç yolculuğunu belirledi.

Albümdeki 5 şarkının prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü, İlkay Dinsever yaptı. 1 şarkının düzenlemesi ise Ersen Kutluk’a ait. Mastering Evren Arkman tarafından gerçekleştirildi. Albümün ilk videosu ‘’Uyanış (Fomalhaut)’’ şarkısı için, sanat yönetmeni Anıl Çezik tarafından tasarlandı ve yine çok yaratıcı ve çok sade bir anlatım tarzıyla müzikseverle buluştu.

Orpheus mitolojik kahramanlar arasında, ölümsüz ve ilahi bir aşkı temsil ettiği için sanatçının en çok etkilendiği karakterlerden birisi. Aşkını ve ayrılık acısını dışa vuruş yolu da müzik, bu yönüyle Köksal Ekinci’yi ve müzikal yolculuğunu çok etkileyen bir hikaye.

Sanatçı, albümün ismini niye Orpheus’un Aşkı olarak belirlediğini şu cümlelerle anlattı: “Orpheus söylediği ve çaldığı ezgilerle, onu dinleyen tüm hayvanları ve hatta yer altı tanrısı Hades’i dahi ikna edebilecek kadar çok etkileyen, ağlatan bir müzisyen. Aşkı uğruna, ölülerin yer aldığı yer altı dünyasına inmeyi göze alabilen, cesur bir ozan… Bütün bu anlatımlar, kendisini ifade yolu olarak seçtiği en etkili aracın müzik olması beni de çok derin şekilde etkilediği için, bu albüm onun ölümsüz aşkına çok yakışan şarkılarla oluşturuldu.”

Albüm, Kurtulamam (Nunki), Uyanış (Fomalhaut), Duy Beni (Kullat Nunu), Yok (Hypatia), Uyanış (Al Risha), Kâr Etmiyor (Khambalia) adlı eserlerden oluşuyor.

Yorumlar (0)