Lütfen Cevap Veriniz gösterimini gerçekleştirdi

KÜLTÜR SANAT 07.10.2022, 11:04 07.10.2022, 14:31
Lütfen Cevap Veriniz gösterimini gerçekleştirdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi  ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal ve Uluslararası Yarışma filmlerinin gösterimi sona erdi, ödüller yarın akşam düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak

Evlenmelerine bir saat kala, törenin yapılacağı otelde son hazırlıklarını yapan bir çiftin yakın arkadaşlarının geçmişteki sırları ortaya dökmeye başlamasıyla en mutlu günlerini sorgulamak zorunda kalmalarını konu alan LCV (Lütfen Cevap Veriniz) gösterimi filmin yönetmenleri İsmet Kurtuluş ve Kaan Arıcı, başrol oyuncuları Ushan Çakır, Melisa Şenolsun, Cem Yiğit Üzümoğlu, senarist Erdi Işık, yapımcı Feri Baycu Güler, sanat yönetmenleri Meral Efe Yurtseven, Yunus Emre Yurtseven’in katılımıyla gerçekleşti.

İsmet Kurtuluş: “Bu film aslında bir tiyatro oyunu olarak yazılmıştı ama senaristimiz Erdi ile konuşmaya başladık acaba sinema yapabilir miyiz diye. Ben Kaan’la paylaştım, sonra çalışmaya başladık, oyuncular dahil oldu, herkes Erdi’yi bir şeylerle beslemeye başladı, o da hiç kırmadı. Bizim söylediklerimizi değerlendirdi ve buraya geldik.”
 
Kaan Arıcı: “Bu tür filmleri çekmek zor, tek mekân olması zor, çok fazla şey oyunculara kalıyor. Oyuncularımız kendi zamanlarından feragat edip 10 gün boyunca gelip prova yaptılar tiyatro gibi. İsteyerek ve özveriyle yaptılar. Onlar senaryoyu alıp başka bir şeye çevirdikten sonra gerçekten kötü bir şey yapmak zordu bizim için.”
 
Erdi Işık: “Çok güzel bir motivasyon ve istekle bu yola girdik ama zorluklar sonra başladı aslında. Yazar ve yönetmenler olarak bu projeyi nasıl hayata geçirebiliriz dediğimizde Feri Baycu destekledi ve dört yapımcı olarak kalbimizi koyduk, sonrasında da oyuncularımız Ushan, Melisa ve Cem en başından beri büyük bir destekle projede yer aldılar, yaratıcı yapımcı olarak desteklediler. Gerçekten gördüğünüz ekip canla başla projeyi hayata geçirmeye karar verdik.”
 
Ushan Çakır: “Aslında bir oyuncu için avantajlı bir şey böyle işlerde olmak, bir oyun çalıştık biz. Bizim için rahatlatıcı ve elimizi kuvvetlendiren bir şey bu durum. Tekstin söylediği, konuştuğu şeyler hepimizin katıldığı, hepimizin yaşadığı sorunları anlatan meseleler olduğu için çalışırken hepimizin içi rahattı.”
 
Melisa Şenolsun: “Karakterim Ceren adına bir zihniyete sıkışıp kalmanın yaratmış olduğu o illüzyonu sorgulatabildiysem bu beni çok mutlu eder. Aslında her karakter kendinden çok emin, temiz olduğunu düşünüyor filmin başında ama olaylar öyle gelişiyor ki herkes eteğindeki taşları döküyor.”
 
Cem Yiğit Üzümoğlu: “Karşınıza gelen bu film yazarın, yönetmenin, oyuncuların beraber kolektif olarak ürettikleri eser oldu. Herkes birbirinin işine karıştı. Ama tabii bu birbirimizin işini baltalamak değil aksine birbirimize yol göstermek, yardımcı olmak, bir soru daha fazla sorabilmekti. Biz sadece bir yazarın yazdığı filmi oynamadık da biz aynı zamanda kendimizi de bu işin içerisinde hem yazar hem yönetmen hem oyuncu olarak görerek bu işi çıkartmış olduk.”

Yorumlar (0)