Mamut Art Project yeni mekânı bomontiada’da

KÜLTÜR SANAT 07.10.2020, 16:45 07.10.2020, 16:48
Mamut Art Project yeni mekânı bomontiada’da

8. edisyonunda 49 sanatçının 400’e yakın eserinin sergileneceği Mamut Art Project 2020, 27 Ekim Salı günü yeni mekânı Yapı Kredi bomontiada’da ve eş zamanlı çevrim içi olarak başlayacak.

Yapı Kredi bomontiada’da pandemi şartlarına uygun bir ziyaretçi sistemi ve sadeleştirilmiş sergi tasarımı oluşturan Mamut Art Project’in 8. edisyonunda sanatseverler değişen dünya koşulları, ekoloji, yeni form ve yapı arayışının ışığında; ses algısı, küresel sorunlar odağında insan gibi güncel konuların özgün yorumlarını deneyimleyebilecek. Portfolyo Günleri kapsamında toplamda 250’yi aşkın sanatçı ile birebir portfolyo görüşmeleri gerçekleştirilirken Mamut Art Project’in 2020 edisyonuna yurt içi ve yurt dışından 1.500 başvuru yapıldı ve bu zamana kadar ulaşılan en yüksek sayı oldu.



İnternet sitesi ve sosyal medya kanalları üzerinden birbirinden farklı formatlarda sanatçıları ve sanatseverleri bir araya getirecek Mamut Art Project Kurucu Direktörü Seren Kohen, Mamut 2020 ile ilgili olarak “İçerisinde bulunduğumuz süreci göz önünde bulundurarak, sanatçılarımız, koleksiyoner ve tüm takipçilerimiz için gerçekleştirilebilecek en uygun Mamut yapısı üzerinde çok düşündük, çalıştık. Dönem şartlarına uyum sağlayarak ve getirdiği tüm yeniliklere açık olarak mümkün olanın en iyisini sunduğumuza inanıyoruz. Tüm samimiyet ve heyecanımızla 2020’ye uyarlanmış yeni Mamut’u ve 49 sanatçımızı sizlerle tanıştırmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.


Mamut Art Project’in bu yılki jürisinde; Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarım Programı Koordinatörü, sanatçı ve müzisyen Selçuk Artut, küratör, yazar ve SAHA Derneği Direktörü Çelenk Bafra, sanatçı Aslı Çavuşoğlu, artSümer Galeri Kurucusu Aslı Sümer, OMM -Odunpazarı Modern Müze'nin kurucusu ve koleksiyoner Erol Tabanca yer alıyor.

27 Ekim – 8 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek Mamut Art Project, bu sene pandemi koşullarına uygun yeni yapısında sanatçılara atölye formatında yer verirken, ziyaretçilerin randevu alarak eserleri ücretsiz deneyimlemelerini sağlayacak. 

Yorumlar (0)