Mata Hari’nin hayatından ilham verici bir yolculuk!

KÜLTÜR SANAT 09.05.2023, 10:24
Mata Hari’nin hayatından ilham verici bir yolculuk!

Düşünce dünyasına evrensel nitelikte katkı sunan tiyatro oyunlarını, gösterileri, eğitim ve seminerleri meraklılarıyla buluşturan THINK House, 17-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında tamamı kendi prodüksiyonu olan dört tiyatro oyununu seyirciyle buluşturuyor.

Aslı İktu’nun, tek kişilik performansıyla 2022-2023 Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde Seçici Kurul Özel Ödülü’ne layık görüldüğü “Mata Hari” oyunu, dünyanın en ünlü casusu ve dansçısı Mata Hari’nin hayatında ilham verici bir yolculuk sunuyor. Fırat Devecioğlu’nun kaleme aldığı ve yönettiği oyun, festival tadında ilerleyen hayatı kurşuna dizilerek son bulan Mata Hari’nin gerçek öyküsünü sahneye taşırken bu efsanevi kadının yaşama ve yaşam sonrasına ilişkin sırlarıyla tiyatro severleri büyülü bir dünyaya davet ediyor.

“Mata Hari” oyunu, kolektif bilinçdışı, yaratıcılık ve gölge arketipi, zihin felsefesi, maskülen protesto, ölüm sonrası yaşam, ruhsal dünya, kendilik bilinci, içimizdeki yaratıcı güçle bağlantıya geçebilme gibi güçlü felsefi temalara odaklanırken metinde Başta C.G. Jung olmak üzere, Freud, Modigliani, Oscar Wilde ve Victor Hugo’nun izleri görülüyor. 

“MATA HARI” / 17 Mayıs 2023 Çarşamba 20.30

Yorumlar (0)