MUBI Fest "Hatır" prömiyeriyle açılışını yaptı

KÜLTÜR SANAT 23.12.2023, 15:39
MUBI Fest "Hatır" prömiyeriyle açılışını yaptı

MUBI ve İstanbul Modern Sinema işbirliğinde düzenlenen MUBI Fest, Michel Franco imzalı HATIR filminin Türkiye prömiyeriyle açılışını yaptı. Açılış gecesinde sanat dünyasının önemli isimlerini konuk eden festival, 23-24 Aralık’ta da film gösterimleri ve söyleşilerle devam edecek.  

22-24 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak MUBI Fest İstanbul, dün gerçekleştirilen galayla açılış yaptı. Birbirinden iddialı, özenle seçilmiş filmlere ve söyleşilere ev sahipliği yapacak festivalin açılış gecesinde HATIR / MEMORY filmi Türkiye prömiyerini gerçekleştirdi. Filmin yönetmeni Michel Franco’nun da katılım gösterdiği, sanat dünyasının yoğun ilgisiyle karşılaşılan galaya Cem Kaya, Damla Sönmez, Deniz Celiloğlu, Nisan Dağ, Nazlı Bulum, Pelin Esmer, Yeşim Ustaoğlu, Burak Çevik, Erdem Şenocak, Nehir Tuna gibi sektörün önemli isimleri de katıldı. Michel Franco, İstanbul Modern Sinema’da gerçekleşen film gösteriminin ardından izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Festival hız kesmeden devam edecek

MUBI Fest İstanbul, 23 ve 24 Aralık’ta izleyicilerle buluşturacağı GÜNEŞ SONRASI / AFTERSUN, MÜKEMMEL GÜNLER / PERFECT DAYS, SARARMIŞ YAPRAKLAR / FALLEN LEAVES, HATIR / MEMORY, NASIL SEKS YAPACAĞIZ? / HOW TO HAVE SEX ve PRISCILLA filmlerinin yanı sıra Murathan Mungan’la Ustalık Sınıfı ve Murat Meriç, Aylin Aslım ve Gülşah Güray ile Rock Tarihinde Kadınlar söyleşilerine de ev sahipliği yapacak.

Yorumlar (0)