Onur ödülleri Cezmi Baskın ve Suna Selen’e

KÜLTÜR SANAT 22.09.2022, 12:23
Onur ödülleri Cezmi Baskın ve Suna Selen’e

2. Diyarbakır Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında her yıl verilen Sami Hazinses ve Sezai Karakoç adına takdim edilen emek ödüllerinin sahipleri de belli oldu. Usta şair Sezai Karakoç adına verilen Emek Ödülü; “Rina”, “Beyaz Melek”, “Güneşi Gördüm”, “Beynelmilel”, “G.O.R.A.”, “Neşeli Hayat”, “Dokuz” ve “Mucize” gibi filmlerdeki oyunculuğuyla unutulmayan ve “İkinci Bahar”, “Ayrılsak da Beraberiz”, “Akasya Durağı”, “Atiye”, “Kuzey Yıldızı İlk Aşk” ve “Yargı” gibi dizilerle izleyicisini sevdiren usta sanatçı Cezmi Baskın’a takdim edilecek.

Sinema sanatçısı Sami Hazinses adına verilen Emek Ödülü ise; “Gecelerin Ötesi”, “Sindirella Kül Kedisi”, “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler”,” Fatoş Sokakların Meleği”, “İffet”, “Büyü”, “Beyaz Melek”, ”New York’ta Beş Minare”ve “Mucize 2: Aşk” gibi filmlerdeki performanslarıyla unutulmayan ve aynı zamanda “Sihirli Annem”, “Hayat Devam Ediyor”, “Güllerin Savaşı”, “Kızım” ve “Üç Kuruş” gibi dizilerle izleyicinin beğenisini kazanan usta sanatçı Suna Selen’e takdim edilecek. Suna Selen ve Cezmi Baskın’a ödülleri, 12 Ekim Çarşamba akşamı gerçekleştirilecek olan festivalin açılış töreninde sunulacak.

Yönetmen ve yapımcı Serhat Gönen’in direktörlüğünde gerçekleştirilecek olan 2. Diyarbakır Uluslararası Kısa Film Festivali’nin koordinatörlüğünü ise Esra Güzel üstleniyor. Ayrıca, meslek birliği BİROY’un temsilcisi olarak Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Destekleme Kurulu’nda iki yıl boyunca kurul üyeliği yapan ve 2022 yılı itibariyle Kültür Bakanlığı temsilcisi olarak görev yapan başarılı oyuncu İpek Tuzcuoğlu, festivalin bu yılki danışmanlığını üstlenecek.

Yorumlar (0)