Polisiye türünü kara mizahla harmanlayan “Bestenigâr Yokuşu” izleyiciyle buluşuyor!

KÜLTÜR SANAT 18.04.2023, 11:20 18.04.2023, 14:25
Polisiye türünü kara mizahla harmanlayan “Bestenigâr Yokuşu” izleyiciyle buluşuyor!

Polisiye türünü kara mizahla harmanlayan THINK House prodüksiyonu “Bestenigâr Yokuşu”, 29 Nisan Cumartesi akşamı saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek! Kadına yönelik şiddetin artık trajedinin ötesine geçtiğini ve mantıklı bir dille anlatılamayacağını savunan “Bestenigâr Yokuşu”, kadınların şiddet döngüsüne nasıl sıkıştığını ya da sıkışmak zorunda bırakıldığını sert ama mizahi bir hikâyeyle tartışmaya açıyor. Devrim Pınar Gürbüzoğlu’nun yazdığı, Hasan Demirci’nin yönettiği “Bestenigâr Yokuşu”nda Nazan Demir, Bahadır Karaca ve Hasan Demirci birlikte rol alıyor.

İstanbul’un yeni nesil kültür girişimi THINK House tarafından sahneye konan “Bestenigâr Yokuşu” oyunu, tiyatro severleri aşk ve cinayet döngüsünün içinde gerçekleri keşfetmeye davet ediyor.

Bir gün, Müjgân isimli bir kadın kaçırılır ve bir seri katil tarafından işkenceye maruz kalarak aylarca esir tutulur. Sonunda seri katilin elinden kaçmayı başaran Müjgân, nefes nefese indiği yokuşun ucunda onu bekleyen onlarca soruyla karşılaşır. Adli tıp psikoloğu Fuat ile deneyimli polis memuru Oktay ise bu olayın üstündeki gizemi çözmek üzere kolları sıvar. Ama Müjgân’ın yaşadığı olaylar ve gizemli yönleri, davanın çözülmesini zorlaştırır. Peki, Oktay ve Fuat pes edecek midir?

Yorumlar (0)