"Rutubet"in dünya prömiyeri Venedik Film Festivali’nde!

KÜLTÜR SANAT 28.07.2022, 08:26 28.07.2022, 10:59
"Rutubet"in dünya prömiyeri Venedik Film Festivali’nde!

Turan Haste’nin yönettiği “Rutubet” adlı kısa film, dünya prömiyerini Eylül ayında 79. Venedik Film Festivali’nde yapıyor. Muhammed Furkan Daşbilek’in yazdığı ve yapımcılığını üstlendiği film, 31 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalin Orizzonti (Ufuklar) bölümünde gösterilecek ve kısa film yarışmasında jüri karşısına çıkacak. 23 yıl sonra bu bölüme Türkiye’den seçilen ilk kısa film olmayı başaran “Rutubet”, Anadolu’nun ücra bir köyünde zorunlu görevini yapmakta olan öğretmen İshak’ı odağına alıyor ve kayıp bir kız öğrencinin peşinde suçluluk ve masumiyet kavramlarını kurcalarken, insanın kötülükle mücadelesinin şekillerini ve sonuçlarını sorguluyor. Engin Cebiroğlu ve Ramazan Kılıç’ın ortak yapımcılığında ve TRT 12 Punto’nun ortak yapımında gerçekleşen filmde, Mücahit Koçak, Okan Selvi, Muhammed Mayda, Elif Eylül Yeşilyurt, Baran Salman ve Türkyılmaz Sarıkaya rol alıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle çekilen filmin görüntü yönetmenliğini Mustafa Yeşilova, kurgusunu Taylan Tuncer ve Turan Haste, ses tasarımını Meriç Erseçgen, sanat yönetmenliğini Zafer Malkoç, müziklerini Mehmet Ağbaba yaparken, posterini de Gökhan Yeter tasarladı.

2016’da yönettiği “Hasat Zamanı” ile çok sayıda ödül almış Turan Haste’nin ikinci kısa filmi “Rutubet”, Venedik Film Festivali’ne seçildi. M. Furkan Daşbilek’in senaryosunu yazdığı ve yapımcılığını da üstlendiği “Rutubet”, 31 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasında 79.su düzenlenecek festivalin Orizzonti (Ufuklar) bölümünün kısa film yarışmasında gösterilecek. Tayfun Pirselimoğlu’nun “Dayım” (1999) adlı filminden 23 yıl sonra festivale Türkiye’den seçilen ilk kısa film olmayı başaran “Rutubet”, 8 Eylül 2022 tarihinde Palazzo Del Cinema’da ilk kez seyircisiyle buluşacak.

Suçluluk, kötülük ve masumiyet

Kötülüğün üstüne bir sis gibi çöktüğü bir köyde geçen film, Anadolu’da zorunlu görevini yapan öğretmen İshak’ı odağına alıyor ve kayıp bir kız öğrencinin peşinde suçluluk ve masumiyet kavramlarını kurcalarken, insanın kötülükle mücadelesinin şekillerini ve sonuçlarını sorguluyor.

İshak rolünü, Antalya Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü aldığı “Bozkır” (2019) ve “İki Şafak Arasında” (2021) filmleriyle tanıdığımız başarılı oyuncu Mücahit Koçak’ın canlandırdığı filmde ayrıca, Okan Selvi, Muhammed Mayda, Elif Eylül Yeşilyurt, Baran Salman, Türkyılmaz Sarıkaya da rol alıyor.

Bir Cinemans, RemoFilms ve Creative Prodüksiyon yapımı olan “Rutubet”, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle ve TRT 12 Punto’nun ortak yapımında gerçekleşti.

Poster D’art Duvar’dan

Engin Cebiroğlu ve Ramazan Kılıç’ın ortak yapımcısı olduğu filmin görüntü yönetmenliğini Mustafa Yeşilova üstlenirken; kurgusunu Taylan Tuncer ve Turan Haste, ses tasarımını Meriç Erseçgen, sanat yönetmenliğini Zafer Malkoç ve müziklerini Mehmet Ağbaba yaptı. Filmin posteri ise, D’art Duvar adlı Instagram hesabında hayata geçirdiği ‘Türkiye Sinemasını Canlandırma Projesi’ ile tanıdığımız tasarımcı Gökhan Yeter’in imzasını taşıyor.

Yorumlar (0)