Small Axe iki farklı dalda Altın Küre’ye aday gösterildi

KÜLTÜR SANAT 05.02.2021, 17:41 06.02.2021, 12:01
Small Axe iki farklı dalda Altın Küre’ye aday gösterildi

Steve McQueen’in eleştirel övgü niteliğindeki beş bölümlük antoloji serisi “Small Axe’’, En İyi Televizyon Filmi ve “Red, White and Blue”’da sergilediği performansla John Boyega En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu olmak üzere; seri iki dalda Altın Küre’ye aday gösterildi.

Başrollerini ünlü oyuncular John Boyega ve Letitia Wright’in paylaştığı drama serisi, 1969 – 1982 yılları arasında Londra’nın Batı Hint Adaları’nda geçen bir gerçek yaşam öyküsünü konu alıyor. Small Axe, polis zulmüne karşı umutsuz bir mücadeleye girişen bir grup eylemciden; dans, tehlike ve romantizm dolu bir blues partisini tecrübe eden bir ergene kadar farklı hayatlar yaşayan bireylerin nasıl cesur bir değişim yaratabileceğinin güçlü bir hatırlatıcısı. 

Yapım, ayrımcılığın sıklıkla görüldüğü günümüz dünyasına bir mesaj niteliğinde: “Aykırılar bile en güçlülere meydan okuyabilir”. Bu eleştirel övgü serisinden etkileyici haberler gelmeye devam ediyor. Small Axe, En İyi Televizyon Filmi ve “Red, White and Blue”’da sergilediği performansla John Boyega En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu olmak üzere; seri iki dalda Altın Küre’ye aday gösterildi.

Serinin ünlü yönetmeni Steve McQueen, bu güzel habere dair şunları söyledi: ‘’Bu kısa hikayelerin pek çok kişiyle bağ kurabilmesi beni çok mutlu etti. Bunlar, alışılmış süper kahraman hikayeleri değildi. Restoran açmak, kolluk kuvvetlerine katılmak, çocuğunun iyi bir eğitim alacağından emin olmak ve evde parti yapmak isteyen insanların hikayeleriydi. Kağıt üzerinde çok basit görünseler de tüm bunlar aslında muazzam anlamlar taşıyan konulardı.”

Yorumlar (0)