"Time İs Love; Bir Dünya Gezisi Sahnesi” sergisi programı açıklandı

KÜLTÜR SANAT 11.01.2023, 15:13 11.01.2023, 15:17
"Time İs Love; Bir Dünya Gezisi Sahnesi” sergisi programı açıklandı

Müzik, ses, tiyatro ve dansı bir sahnede buluşturan çağdaş sanat sergisinin sahne programında Zaman ve Göç kavramları etrafında şekillenen konserler öne çıkıyor. Horoz Lojistik’in 80. yılı vesilesiyle küratörlüğünü Sanatatak kurucusu eleştirmen Ayşegül Sönmez’in üstlendiği  “Time is LOVE; Bir Dünya Gezisi Sahnesi”’nin 29 Ocak’a kadar devam edecek ve ücretsiz olarak izlenebilecek etkinlik programı başladı. 

Serginin kamusal programında Ukrayna Rusya savaşı sonrası İstanbul’da yaşamaya başlayan göçmen sanatçıların verecekleri konserler dikkat çekiyor. Sanatatak’ın açık çağrısıyla Time is LOVE; Bir Dünya Gezisi Sahnesi’nin programına dahil olan “Two” grubun konseri 14 Ocak Cumartesi günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek. Daria Gribanovskaia (vokal),  Valentin Faizullaev (davul),  Georgy Ponomarev (keyboard), Daniil Ivanov (gitar) ve Dhani Biochemistry’den (bas) oluşan “Gazelles Dance Polka”nın konseri ise 22 Ocak Pazar günü saat 16.00’da olacak. 

İnsanların, ülkelerin ve dünyaların birbirleriyle olan mücadelesinin zamanı manipüle edildiğinde farklı bir noktaya taşınabileceği fikrinden yola çıkarak bir repertuvar hazırlayan Cem Çatık ve grubun konseri 23 Ocak Pazartesi saat 19.00’da gerçekleştirilecek. 

Berklee College of Music, Müzik Performansı bölümünden mezun olan ve bugüne kadar Boston, New York, Amsterdam, Münih, Berlin ve İstanbul’da birçok farklı mekânda sahne alan Yunus Belgin Quartet ise 25 Ocak Çarşamba saat 19.00’de sanatseverlerle buluşacak.

“Time is LOVE; Bir Dünya Gezisi Sahnesi”nin sahnenin kamusal programında ayrıca tiyatro sanatçısı Cengiz Korucu’nun Doğa Ünyaylar ile birlikte hazırladığı Cihat Burak ve Antonio Cosentino öyküleri performansı, İlkem Altıntaş’ın “Helenistik Astroloji ve Zaman” konulu konuşması, Genetik Mühendisi Dilara Sarı’nın konuşması ile  Ayşegül Sönmez’in moderatörlüğünde Erkan Özgen ve Mahmut Celayir’in katılımıyla düzenlenecek “Manzara ve Zaman” söyleşileri de yer alıyor. 

Aralarında Ömer Uluç, Murat Tosyalı, Cihat Burak, Seçkin Pirim, Erdağ Aksel, Esra Gülmen, Charles Fréger, :mentalKLINIK, Mahmut Celayir, Cengiz Tekin’in yer aldığı 34 sanatçı ve oluşumun katıldığı “Time is LOVE, Bir Dünya Gezisi Sahnesi” başlıklı çağdaş sanat sergisi;  en hassas kavram zaman ve yolculuğu, sanatçıların gözüyle sorgulatırken ziyaretçilerine de kendi zamanlarını keşfetmeleri için bir platform sağlıyor. Sergi 29 Ocak 2023 Pazar gününe kadar Ortaköy Kethüda Hamamı’nda ücretsiz olarak gezilebiliyor. 

Yorumlar (0)