Yapay zekânın yarattığı sanat: FelsefeLab konuşması yarın!

KÜLTÜR SANAT 29.11.2021, 10:06 29.11.2021, 10:45
Yapay zekânın yarattığı sanat: FelsefeLab konuşması yarın!

Beykoz Kundura’nın düşünce ve fikir platformu FelsefeLab, yılın son etkinliğini yarın akşam gerçekleşecek “İradenin Sesi: Yapay Zekâ ve Remote İstanbul” adlı çevrim içi konuşma ile yapıyor.

Akademisyen Dr. Umut Eldem’in eşliğinde gerçekleşecek konuşma, yapay zekânın yarattığı yeni sosyalleşme biçimlerini ve bunların sanata olan etkisini irdeleyecek. Kundura Sahne’nin performansı Remote İstanbul’u izlek alacak konuşma, izleyici ve oyuncu, gerçek hayat ile sanal dünya arasındaki çizginin bulanıklaştığı yerden insan ve yapay zeka ilişkisini tartışmaya açacak.

Kant’tan yola çıkarak Jacques Derrida, Mark Coeckelbergh, Jacques Ellul gibi modern düşünürlere de uğrayacak “İradenin Sesi: Yapay Zekâ ve Remote İstanbul” adlı konuşma, 30 Kasım Salı akşamı saat 21:00’de başlayacak ve sınırlı kontenjanda izlenebilecek.

FelsefeLab'in yıl içinde gerçekleşen yapay zekâ temalı ve “Star Wars” ile “Black Swan” filmlerinden ilhamla hazırlanmış geçmiş konuşmalarını da Beykoz Kundura’nın YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Yorumlar (0)