"Zorla Güzellik Olmaz" ekibi oyunu anlattı

KÜLTÜR SANAT 29.12.2022, 11:17 29.12.2022, 13:54
"Zorla Güzellik Olmaz" ekibi oyunu anlattı

Yapımını BKM’nin üstlendiği distopik komedi oyunu ‘Zorla Güzellik Olmaz’ın oyuncuları basının karşısına geçti ve sorularını yanıtladı. Kadrosunda ve ekibinde birbirinden yetenekli isimlerin bir araya geldiği oyun kadın hakları ve cinsiyet eşitsizliğini ince bir mizah ile eğlenceli bir dille seyirciye sunuyor.

Dünya üzerindeki kadın sorunlarını zaman ve mekandan bağımsız bir şekilde, eğlendirerek sahneye aktaran ‘Zorla Güzellik Olmaz’ tiyatroda hoşça vakit geçirmek isteyen tüm seyircileri davet ediyor.

Farklı karakterler ve hayat amaçlarına sahip kadınları ‘ZOGO’ Güzellik Merkezi’nde buluşturan oyun için ZOGO kadınları açıklamalarda bulundu.

Neslihan Yeldan: Oyunumuz bir kadının ya da bireyin yanlış kararlara direnmesinin eğlenceli bir anlatımı. Oyunun yılı ve ülkesi belli değil ama isimler Türkçe tabii ki. Kadınların erkeklere ve otoriteye karşı haklı bir tepkisi var. Seyircinin hem içini ısıtıyor hem sarsıyor hem de güldürüyor. Ben Müzeyyen karakterini canlandırıyorum, kendisi oyunun baş kahramanı ve olaylar Müzeyyen’in kuaföründe gerçekleşiyor. Daha sonra kuaförün neye dönüşeceği seyircinin göreceği bir sürpriz.

Sinem Uslu: Normalde distopya ile komedi çok bir araya gelmeyen iki kavram ama biz aslında çok ciddi şeyleri mizah diliyle anlatıyoruz. Oyun seyircinin genellikle güldüğü ama bazen sorguladığı ve duygulandığı çok keyifli bir oyun. Bütün kadınların birleşince yapamayacakları şey olmadığını yalnızca bir kadının vazgeçmemesinden görebiliyoruz.

Kadınların genetiğinin değiştirilmek istendiği bir gelecekte geçen hikayede, ZOGO kadınları, bu genetik değişikliği ile, sadece erkeklerin düşüncelerine onay verecek hale gelecek olmalarına itiraz ediyorlar!

Hayat görüşlerindeki farklılık ile, bu mücadeleyi veriş şekilleri de bambaşka olan kadınlar, erkeklere karşı kahkaha dolu ama “ya gerçek olursa” düşüncesi ile göz yaşartan bir performans sergiliyorlar!

Yorumlar (0)