Aksiyonu bol polisiye suç dizileri listesi!

DİZİ 16.04.2021, 16:43 19.04.2021, 09:09
Aksiyonu bol polisiye suç dizileri listesi!

Hazırlayan: Selin Elevli

Hafta sonuna biraz heyecan katmak, miskin miskin koltuklarımızda uzanmak yerine birbirinden sürükleyici mecaraya atılmak isteyenler için, suçun başrolde olduğu dizileri derledik...  

Fargo: Coen kardeşlerin Fargo filminden esinlemiş, kara mizah, polisiye türü dizi.

Sıradan ve özgüvensiz bir sigorta satıcı Lester’in, Minnessota’nın seri katili Malvo ile yolları kesişince olaylar başlar.

Fargo herkesin çok bilmediği ama bilenin de aklından çıkaramadığı bir dizi. Yer yer düşündüren, güldüren ve geren Fargo kültlerinizden biri olabilir.

The Valhalla Murders: Valhalla gerçek hayattan alındığı söylenen İzlanda yapımı bir suç dizisi.

Bir seri katille karşı karşıya kalan dedektiflerimizin cinayetlerdeki ortak noktayı bulmakta zorlandıkları ve 35 yıl önceki olayların intikamı üzerine olduğuna tanık oluyoruz. Kurgusunda ters köşeleriyle, diyalogları ile izleyicisini etkiliyor. Ayrıca dizinin nordik havasını sinematografik açıdan görmek adına bile izleyebilirsiniz.

Lupin: Arsene Lupin’in maceralarından esinlenilen mini dizi Lupin.

Dizi Assane Diop karakterimizin babasının intikamını alma hikayesi üzerine kurulu. Assane Diop‘un babası yıllar önce hiç işlemediği bir suçtan ceza alıyor ve 25 yıl sonra intikam macerası başlıyor.

Mindhunter: Bir katilin kafasından neler geçer?

Konu, anlatım, sesler, teknik detaylar, gerçeklik. Psikoloji de sevenler için eşsiz bir seçim. Neresinden bakarsan puanlamayı yükseltecek düzeyde bir dizi.

Bir Katilin ifadeleri: Ted Bundy: Amerika’da 70’li yıllarda bir çok cinayet işlemiş seri katil. Hukuk okuduğu için kendi kendinin avukatlığını yaptığı için kütüphaneye bile giriş izni alabilen seri katilin biraz da şansının yaver gitmesi sonucu ile yargılandığı süreçte 2 kez hapisten kaçmayı başardığını görüyoruz. “Yeter artık yakalayın şu adamı!” diyerek ve gerilerek izleyeceğiniz bir suç belgeseli.

How To Get Away With Murder: Crime/drama Türündeki dizi beni çok saran hadi şimdi ne olacak dedirten dizi. Annalise Keating’in hukuk bürosunda çalışmaya başlayan öğrencilerin karıştığı suçları, büronun günlük akışındaki plan örgüsüyle izliyoruz. Onlar strese girdikçe biz de hadi bakalım “sonraki bölüm” diyoruz.

Alef: Boğazda bir cesedin bulunmasıyla başlayan sır serüveninde Ahmet Mümtaz Taylan ve Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolünde olduğu 2 dedektifi izliyoruz. Türk polisiyesi Alef’te; benim hoşuma giden yanlardan biri de içinde mistizim havası olması. Yazar Ahmet Ümit sevenler bilir ki; Bab-ı Esrar kitabını hatırlattı; polisiye ve mistizim iç içe.

Sherlock: E polisiye denince Sherlock vermemek olmaz. Sir Arthur Conan Doyle tarafından oluşturulan karakter: İngiliz dedektif Sherlock. Biraz gizem, biraz macera, biraz komedi ile karşımıza çıkan Sherlock’un güncel versiyonunda Benedict Cumberbatch ile Londra sokaklarını arşınlıyoruz.

Aksiyonu, heyecanı, gizemi bol liste; polisiye/suç temalı dizi listeniz hazır, şimdiden iyi seyirler!

Yorumlar (0)