"Ailem aç kalırım diye korktu"

MAGAZİN 29.06.2020, 10:47 30.06.2020, 09:05
"Ailem aç kalırım diye korktu"

Ünlü oyuncu Nilperi Şahinkaya Sözcü Hafta Sonu’na konuştu ve samimi açıklamalarda bulundu. Babasının diplomatik görevi nedeniyle 32 yıl önce Senegal'in başkenti Dakar'da doğan Nilperi, orta öğrenimini Paris'te tamamladı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. 4 dil bilen oyuncu ‘'Öyle bir Geçer Zaman ki'' dizisiyle tanındı. 2014'te ise Oyun Atölyesi'nde Zerrin Tekindor ile sahneye çıktı. Şu sıralar ‘'Aynen Aynen'' ve ‘'Yeni Hayat'' dizisi ile ‘'Kalp'' adlı tiyatro oyununun kadrosunda yer alan Şahinkaya dedesini, hayatını ve sanat dünyasını anlattı.

"15 yaşıma kadar yurt dışındaydık. Dedemi yaz tatilinde görürdüm. Balık tutmayı, sofrada uzun uzun siyaset, edebiyat konuşmayı severdi. Sertti, çekinirdik. Dedem yalnızlığı severdi, bu yönüm ona benzemiş. Ama siyasete ilgim olmadı. Çocukluğumdan beri oyuncu olmak istedim. Beni en mutlu eden, oynarken hissettiğim coşkuyu izleyicide uyandırabilmek. Olduğum yerden memnunum.

Babam önceleri oyuncu olmamı hiç istemedi. ‘Aç kalırım' diye çok korktu. Ama engel de olmadılar. Ülkeme hasret büyüdüm. Yurt dışında eğitim almam bana Fransızca, İngilizce, Almanca ve İtalyanca dillerini kazandırdı. Utangaçlığımı kırmak için de oyunculuğu seçmiş olabilirim. Bende oto sansür de var. Bazen şımarsam bile hemen kendimi toparlarım." dedi. 

Başarılı oyuncu, “Ailem oyuncu olmama sıcak bakmadı, ama engel de olmadılar. Yurt dışında eğitim aldım. Ülkeme hasret büyüdüm, bu süreç bana 4 dil kazandırdı” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)