"Anne olamayan kadın ne olacak?"

MAGAZİN 30.11.2020, 17:05 01.12.2020, 10:48
"Anne olamayan kadın ne olacak?"

Şu sıralar Alev Alev dizisiyle izleyiciyle buluşan oyuncu Demet Evgar Hürriyet'e verdiği röportajda diziye dair de konuştu.

Evgar, "Dizide erkek dünyasıyla mücadele eden bir kadını oynuyorsunuz. Kadın olmak zor mu?" sorusuna, "Bazı şeyleri insani içgüdülerle yenerken kolay mı zor mu diye sorgulamıyor, sadece yaşama tutunuyorsun. Kadın olmak, erkek olmak diye de ayırmak istemiyorum.

Zannediyorum ki hâlâ algımızda insan olmakla ilgili çok büyük zorluklar çekiyoruz." yanıtını verdi ve ekledi "Aslında dünyanın varoluşunu baz alırsak çok az bir zamandır insanız. “Kadın olmak ne demek?”, “Erkek olmak ne demek?” ya da “Bir insanın cinsel tercihini keşfetmesi ne demek”... İnsan hâlâ birçok soruyla kendini bulmaya çalışıyor. Bence hâlâ hepimiz insan olma süreci içindeyiz."

"Dizideki karakteriniz Cemre şiddete uğruyor ve bu şiddeti kanıtlayamıyor. Kadınların yaşadığı şiddeti kanıtlaması neden bu kadar zor?"'u Burada yine kadının annelikle birlikte sözüm ona kutsallaştırıldığı yerden insan olduğunun unutulduğu bir durum var." şeklinde açıklayan oyuncu anneliği kutsal bulup bulmağını ise şu sözlerle ifade etti: "Anne olamayan ya da olmak istemeyen kadın ne olacak?

Annelik çok değerli ve onu bir kutunun içinde oraya koyuyorum dediğinde onu objeleştiriyorsun. Kutsallığı bir canlıyla eşdeğer tutamayız. Kutsallık değerlerde, fikirlerdedir. Herkesin hata yapma, yaşama ve defolu olma hakkı var. Kutsallaştırırsan hata şansın elinden alınıyor. Bu da yaşayamazsın demektir."

Yorumlar (0)