“Asıl yalnızlık internet öncesi döneme aittir”

MAGAZİN 13.12.2021, 09:49 13.12.2021, 16:34
“Asıl yalnızlık internet öncesi döneme aittir”

Üsküdar Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Yalnızlık Sempozyumu, bu yıl “Dijitalleşme ve Yalnızlık” başlığı altında gerçekleştirildi. Sempozyumun ikinci gününde senarist-yazar Birol Güven, “İnterneti Olan Yalnız Olmaz” başlıklı konuşmasında ezberleri bozdu. Güven, “İnternetle beraber dünyaya gelmek isterdim. Erken doğmuşum. İnterneti olan insan yalnız değildir. İnternet demokratiktir, herkese eşitlik sağlar. Asıl yalnızlık internet öncesi döneme aittir.” dedi.

Yapımcı senarist Birol Güven: “İnternetsiz geçen yıllarıma yanıyorum”

Birol Güven, hayata dair tespitlerini dizilere ve sinemaya döktüğünü belirterek “İnternetsiz geçen yıllarıma yanıyorum. İnternetle beraber dünyaya gelmek isterdim. Erken doğmuşum. İnterneti olan insan yalnız değildir. İnternet demokratiktir, herkese eşitlik sağlar. Asıl yalnızlık internet öncesi döneme aittir.” dedi.

Birol Güven: “İnternet barışı destekliyor”

İnternetin insanlığa bilgi sunduğunu ifade eden Birol Güven, şunları söyledi: “80’leri çok iyi hatırladığım için bu diziyi yazdım. İnsanların iletişimsiz olduğu bir dönemdi. Yeni nesillere ‘Nerde o eski bayramlar, eskiden her şey daha güzeldi’ demeyeceğim. Ben bu sempozyumdaki yalnızlık kavramını iletişimsizlik olarak alıyorum. Çünkü internetin iletişimi sağladığını düşünüyorum. Dijital dünyadaki yalnızlığı bağımlılık olarak ele alıyorsak o zaman başka bir şekilde değerlendirmek lazım. İnternet sayesinde insanlar kendileri gibi düşünen insanları buluyorlar. Ya da iklim krizi gibi dünyanın ortak sorunlarına yine internette oluşan topluluklar sayesinde çözüm bulunabilir. Bir Türk ve Bir Yunanlı çocuk aynı oyun içinde beraber oynuyor ve birbirlerini tanıyorlar. Ben internetin barışı desteklediğine de inanıyorum. Elbette kötü amaçlı kullanım her şeyde olduğu gibi internette de etkilerini gösterebilir.”

Yorumlar (0)