"Cem Uzan, Hababam Sınıfı filmlerine 78 milyon dolar teklif etti"

MAGAZİN 22.07.2021, 16:47
"Cem Uzan, Hababam Sınıfı filmlerine 78 milyon dolar teklif etti"

Yönetmen Ferdi Eğilmez, kendisine dair merak edilenler ve sinema sektöründeki anılarını Hürriyet gazetesinden Sayım Çınar'a anlattı.

Babası Ertem Eğilmez'in son filmi Arabesk'te asistan olarak çalıştığını belirten Eğilmez, "Babanız hasta yatağındayken, filmi siz tamamladınız" şeklindeki hatırlatma üzerine "Ertem Eğilmez’in lafıdır; 'İyi yönetmen filmini uzaydan bile çeker.' O dönem öyle bir koşullama vardı ki... Ertem Eğilmez’i tanıyanlar iyi bilir, insanı öyle bir koşullar, sizi öyle bir gönderir ki, siz artık o işin milimetresine varana kadar her şeyini biliyorsunuzdur, işe hakimsinizdir. Onun isteği doğrultusunda yaparsınız. Hastalandığında da öyle oldu. Ondan duyduğumuz, öğrendiğimiz şeylerle, onun yapmayı hayal ettiklerini gerçekleştirmeye çalıştık" dedi.

Eğilmez, "Tabii ki sonradan kendine gelip izlediğinde aradaki farkı görmüştür zavallım. Ama hani kibarlığından da ses etmemiştir. Yani 'Ah keşke şöyle olsaydı, böyle olsaydı' diye düşünmüştür ama hiçbir zaman bunu telaffuz etmedi. Fakat filmin bütününün o kadar doğru önermesi olan bir yapısı vardı ki, absürdün de yükselen değerlerindeydi" ifadesini kullandı.

Eğilmez ayrıca, "Arzu Film’in işleri senaryoları doğru yazılmış ve o dönem insanlarını kalbinden vurmuş filmlerdi" sözü üzerine "Evet. Çok güzel içselleştirilmiş, çok iyi üretilmiş işlerdir. Bakın bu insanların hepsi gerçekten kendi alanlarında çok başarılı, çok okuyan, çok araştıran insanlar. Şimdi böyle bir beyin takımının olduğu bir iş var mı şu anda ki ben diyeyim Arzu Film ekolünün devamıdır? Esinlenmeler oluyor... Ben en büyük gücümü bu filmleri kaybetmemek üzere harcadım. Çok çarpıcı bir örnektir...

1992-93 yılıydı. Filmler Show TV’deydi. Bir gün Cem Uzan aradı beni Star televizyonundan. Dedi ki, 'Ben Şampiyonlar Ligi maçı koyuyorum, Show TV karşıma ‘Hababam Sınıfı’ koyuyor, reytingleri benden yüksek çıkıyor. Kendimi keseceğim! Ben dünyanın parasını ödüyorum. Bunlar bilmem kaç para. Ben bir hesap yaptım, nakit 78 milyon dolar veriyorum, bana satın.' Biz aile firmasıyız. Hemen aileme gittim söyledim. İki ablam bir abimle oturduk, konuştuk. 'Böyle bir teklif var, ne diyorsunuz?' dedim. Oyunbozan bir teklif tabii. Dediler ki, 'Bize babamız ne vasiyet etti? Bunlara sahip çıkın.' açıklamalarında bulundu. 

Yorumlar (0)