"Cinsiyet eşitliğini trend diye savunanlar var”

MAGAZİN 03.12.2020, 15:36 04.12.2020, 13:11
"Cinsiyet eşitliğini trend diye savunanlar var”

Her hafta Zorlu PSM %100 Studio sahnesinde Türkiye ve gündeme dair konuları ve farklı ilgi alanlarından ağırladığı sürpriz konuk sanatçıları ile seyirci karşısına çıkan “İbrahim Selim ile Bu Gece”nin bu haftaki konuğu, güzel ve yetenekli oyuncu Hazar Ergüçlü oldu.

Müzikten, stand-up’a, mizahtan güncel konulara; kültürün her alanına dokunan eğlence dolu dakikalar yaşanan programda Hazar Ergüçlü’nün kendisiyle ilgili samimi itirafları da geceye damgasını vurdu.

İçten tavrıyla dikkat çeken yetenekli oyuncu, programın sevilen bölümü “Gözlerimin İçine Bak”ta kendisine yöneltilen “Hiç batıl inancın var mı?” sorusuna memleketi Kıbrıs’tan kalma bir alışkanlık olarak nazardan koruduğuna inandıkları için evde zeytin dalı yakma alışkanlığı olduğunu ifade etti. “Hiçbir yemeği ayırmam her şeyi yerim.” sözleriyle yemek yemeye olan düşkünlüğünden de bahseden sevilen oyuncu, “Acıkınca ortalığı yıkabilirim.” sözleri tüm salonu kahkahaya boğdu.

Okul hayatında pek çok problem yaşadığını belirten Ergüçlü, psikoloğunun kendisine “Oyuncu olsana sen.” Demesi üzerine tiyatroya yöneldiğini belirtirken, yıllar sonra psikoloğuna “Sen benim oyunculuk yapmam gerektiğini nasıl anladın?” diye sorduğunda aldığı cevabın “Sen çok güzel Burhan Altıntop taklidi yapıyordun.” olduğunu söylemesi herkesi güldürdü.

Sektörde yaşanan cinsiyet ayrımcılığı hakkındaki düşüncelerini de içtenlikle anlatan genç oyuncu, eşitlik konusundaki hassasiyetin bazı kesimlerce samimi olduğunu; fakat bazı kesimlerin kendilerini sadece baskı altında hissettikleri için bu söylemi geliştirmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Güzel oyuncunun kişisel olarak iş seçimlerinde ayrımcılık yapan kişilerle çalışmamaya özen gösterdiğinin altını çizmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Yorumlar (0)