Erhan Güleryüz ile Erol Köse arasındaki davada karar çıktı

MAGAZİN 24.01.2023, 14:34 24.01.2023, 16:56
Erhan Güleryüz ile Erol Köse arasındaki davada karar çıktı

Bir döneme damga vuran Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz, 'Ölünce Sevemezsem Seni' adlı şarkının sözlerini kendisinin yazdığını belirterek, yapımcı Erol Köse’ye dava açmıştı. 1. Fikri Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi’nde bugün görülen duruşma ile dava karara bağlandı. Erol Köse, duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz, 'Ölünce Sevemezsem Seni' adlı şarkının sözlerini kendisinin yazdığını ancak MESAM (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) kayıtlarında söz yazarı ve besteci olarak hayatını kaybeden grubun solisti Cemil Özeren ile Erol Köse’nin isminin bulunduğunu belirtmişti. Köse’ye dava açan Güleryüz, yapımcıya ödenen tüm telif gelirlerinin kendisine verilmesini talep etmişti.

ERHAN GÜLERYÜZ KATILMADI

1. Fikri Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Erol Köse avukatıyla birlikte katıldı. Erhan Güleryüz ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada konuşan şarkıcının avukatı, sundukları delillerle Erhan Güleryüz’ün hak sahipliğini ispatladıklarını belirterek, davanın kabulüne karar verilmesini talep etti.

TEDBİRİN KALDIRILMASINI İSTEDİ

Erol Köse’nin avukatı, karşı tarafın sunduğu eser bildirim formunda bile eser sahibi olarak Erol Köse ve Cemil Özeren’in gözüktüğü söyledi. Davanın reddini talep eden avukat, şarkı üzerindeki tedbirin de kaldırılmasını talep etti.

DAVA REDDEDİLDİ!

Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, davanın reddine karar verdi. Mahkeme, şarkı üzerindeki tedbirin de kaldırılmasına karar verdi. Duruşmanın ardından açıklama yapan Erol Köse, davayı kazandığı için mutlu olduğunu dile getirerek, “Hak yerini buldu. Savcılığa şikayet etmişlerdi, onu da kazandık. Adalete güvendik, Erhan Güleryüz zaten haksız olduğu için gelemedi. Şarkı bizimdir. İspatlandı" dedi.

Yorumlar (0)