Halil Ergün ve Hale Soygazi'ye yoğun ilgi!

MAGAZİN 03.05.2023, 13:48 03.05.2023, 17:30
Halil Ergün ve Hale Soygazi'ye yoğun ilgi!

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Efeler Gastronomi Festivali’nde Halil Ergün ve Hale Soygazi, Aydın Efeler’de halkla buluştu. usta oyuncu Halil Ergün, festivalin ikinci gününde Nebil Özgentürk moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Sanatta Gastronomi” isimli panelde konuştu.

Efeler halkının ilgiyle takip ettiği söyleşide Ergün, şiirler okuyarak sanat hayatını anlattı. Çocukluk yıllarına da değinen sanatçı, o dönemdeki tarım ve şehircilik uygulamalarından bahsetti. Vatandaşların sorularını içtenlikle yanıtlayan Halil Ergün'e, söyleşi sonunda Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay teşekkür etti. Sanatçı Efeler halkı ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Annesinin yemeklerinden söz eden sanatçı ‘’Annem bütün anneler gibi muhteşemdi. Annemi kaybedince kendime ‘’İşte şimdi yalnızsın’’ dedim. Kalabalık sofralarda büyüdüm, yemeğimizi yer sofralarında yerdik. Annemin köftesini unutamıyorum. Aynısını yapmaya çalışıyorum yapamıyorum. Annemin yaptığı mantıları özlüyorum ve aynısını bulamadığım için artık mantı yemiyorum.’’ dedi.

Yerel kültüre sahip çıkmanın öneminden de söz eden Halil Ergün ‘’Bizim çocukluğumuzda her mevsim başka yemek kültürü vardı. Şimdi domatesin bile kokusu yok. Modern toplumların yemekleriyle barışamadım. Ben yerli bir adamım. Elbette evrensel olmak zorundayız ama önce yerel kültürümüzün sahibi çıkmak zorundayız. Bizim topraklarımız kadar kültürel ve tarihsel boyutta derin olan başka kültür yoktur. Kaç türlü medeniyet yaşadı bu topraklarda… Onların mirasçısı ve onların sahibiyiz. Anadolu öyle bir yer. Toprağımı ve ülkemi seviyorum.’’ dedi.

Festivalin üçüncü gününde Türk Sineması’nın usta ismi Hale Soygazi, moderatörlüğünü Dr. Ceyhun İrgil’in üstlendiği “Sağlıklı Uzun Yaşam” isimli söyleşide Prof. Dr. Ceyhun Dizdarer ile konuşmacı olarak yer aldı. Sağlıklı yaşamın sırlarının paylaşıldığı söyleşide Hale Soygazi sağlıklı beslenmenin önemli olduğu kadar zor olduğuna da dikkat çekti. Sanatçı “Neredeyse her gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor. Moda haline gelen diyet programları uygulanıyor. Doğru bulmuyorum. Her şeyi yiyebiliriz fakat ölçülü olmak gerek. İnsan biraz da kendisinin doktoru olmalı” diye konuştu. Efeler Belediyesi’nin tarlalarında yetiştirilen ve halka sunulan şevketibostan, cibes ve enginara da değinen Soygazi, bu ürünlerin çok kıymetli ve sağlıklı olduğunu söyledi.

Söyleşi sonunda Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Hale Soygazi'ye, Dr. Ceyhun İrgil ve Prof. Dr. Ceyhun Dizdarer'e teşekkür etti.

Yorumlar (0)