"Haluk Bilginer hiç çürümeyecek"

MAGAZİN 04.01.2021, 13:45 04.01.2021, 15:12
"Haluk Bilginer hiç çürümeyecek"

GQ Türkiye'nin 2020 Özel Sayısı'nda yer alan ve Onur Ödülü'ne layık görülen usta isim Haluk Bilginer için; ''Haluk Bilginer hiç çürümeyecek. Ne ruhunda düş kuran bir göz olması, ne de Shakespeare ile gizliden gizliye fısıldaşması… Onun, hiç çürümeyecek olmamasının sebebi, tiyatro sahnesine koyduğu eserleri ya da ormanda kaybolmuş karakterleri bizimle tanıştırıp durması da değil. “Hayatta kaldığı, ömrünün yettiği sürece yapmaya devam edeceği birkaç küçük detay yüzünden” diyelim, sıralayalım…’’ denildi. 

Bilginer için ayrıca, “İnsanlığın işlediği ve işlemeye devam ettiği tüm ayıpları, “Bundan daha büyük bir karanlık olamaz” dediği cehaleti, saf ve çocuksu bir çabayla örtmeye çalışmaya devam edecek.


Oyunculuk aşağı yukarı böyle bir şey ona göre. Soranlaraysa “Oyunculuk yapmaya çalışıyorum” diyecek. Adalet ve bellek kaybı üzerine bir dizi olan Şahsiyet’teki performansı sayesinde kazandığı Emmy ödülü konuşmasına sıkıştırdığı “Bireyin bellek kaybından daha tehlikeli olan şey, toplumsal bellek kaybıdır. Bu yüzden içinde yaşadığınız toplumun bellek kaybı yaşamadığından emin olun” cümlesiyle uyandıracak bizi.” ifadeleri kullanıldı. 

Yorumlar (0)