"Kadın hakları üzerine koçluk alıyorum"

MAGAZİN 26.10.2020, 13:43 27.10.2020, 09:38
"Kadın hakları üzerine koçluk alıyorum"

FOX ekranının dikkat çeken dizisi Sen çal Kapımı'da başrolü Hande Erçel'le paylaşan Kerem Bursin Hürriyet'e verdiği röportajda samimi bir sohbete imza attı. 

Oyunucu; "Dram rolleriyle bilinen bir oyuncuyken konfor alanından çıkıp ‘Sen Çal Kapımı’yla romantik komedide oynamaya başladın... Üstelik yazın başlayan bir dizi bu. ‘Yaz dizileri’nin ‘sabun köpüğü’ olduğunu düşünenler var. Hiç tereddüt etmedin mi?" sorusuna "Öncelikle üşümeyi sevmiyorum, bu şartlar altında kışın çalışmak kolay değil. Bu algıyı komik buluyorum, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. ‘Game of Thrones’ ya da ‘True Blood’ gibi işler de yazın başlamıştı. Ayrıca ‘dram oynayan komedi oynamaz’ gibi algılar da saçma. Artık kurallara ve kalıplara uymak istemiyorum." yanıtını verdi. 

Çevresinin komik olduğumu söylediğini belirten Bursin "Çoğu arkadaşım “Oğlum bırak bu salak dramları falan, biraz komedi yap” diyordu. Ve evet okey, artık kendimle dalga geçmeyi seviyor, komik yüzümü de gösteriyorum." dedi. 

Kadın haklarına karşı hassasiyetiyle ilgili soruya, Bursin'in yanıtı "Çocukluğumdan beri böyle. 1.5 yıldır Amerika’daki ‘Inspire Justice’ diye bir oluşumda kadın hakları üzerine önemli isimlerden koçluk alıyorum. Bu mevzular üzerine okuyup derine indikçe sistematik bir sorun olduğunu görüyorum. Bu da ataerkil toplumun direttiği bir sistem ve en kötüsü baskı... Buna kadınlar kadar erkekler de maruz kalıyor. Bu baskıyla büyüyüp şekillenince de sakatlıklar oluşuyor. Tüm dünyada böyle. Bir de belli kodlar var. Filmlerde bile kadın kahramanlar ataerkil toplumun belli kodlarıyla ortaya çıkarılıyor. Bunlara da karşıyım." oldu.  

"Ne gibi kodlar?" sorusuna; "Örneğin bebek erkek doğarsa her şeyi mavi, kız doğarsa pembe olacak. Bu ne salak bir kod! Ben renk olarak tozpembeyi seviyorum. Bir renk mi seni erkek yapacak? Ya da bu tarz konuları konuşmak beni daha feminen mi yapıyor?" dedi. 

Yorumlar (0)