“Kadın olmak bu sektörde işleri zorlaştırıyor”

MAGAZİN 17.08.2020, 15:43 18.08.2020, 12:50
“Kadın olmak bu sektörde işleri zorlaştırıyor”

atv'de ekrana gelen Hercai dizisinde başrolü Akın Akınözü'yle paylaşan oyuncu Ebru Şahin hafta sonu verdiği bir röportajda samimi açıklamalarda bulundu. Şahin, "Kadın oyuncu olarak sektörden çok çektiniz mi?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Maalesef tüm dünyada gördüğümüz adaletsiz bir ortam söz konusu. Sürekli mücadele ederek hakkınızı almak, aramak ve kendinizi hep daha fazla ispat etmek zorundasınız."

Türkiye’de kadın olmanın da zorlularından bahseden oyuncu "Özellikle bugünlerde, eskisinden daha çok olduğundan değil ama daha fazla duyabildiğimizden, Türkiye’de kadın olmanın yıpratıcı olduğunu düşünüyorum. Her şeyinizle birilerinin ahlak, görgü, anlayış, bilinçaltı ve kalıplarına göre yargılanıyorsunuz. Her dakika sizin olan hayatın ve kararların kabul edilebilir olduğunu insanlara anlatmaya çalışırken buluyorsunuz kendinizi.

Şiddet haberlerine içim acıyor

Sadece kadına şiddeti değil her türlü şiddet haberini aynı üzüntü, iç acısıyla karşılıyorum. Bir insanın nasıl böyle duygular besleyebileceği ve kadın, erkek ya da herhangi bir canlıya karşı nasıl bu kadar ruhsuz, firari bir akılla yaklaşabileceğini aklım almıyor. Umuyorum önemli yaptırımlarla giderek son bulur ve bu kitlenin öfkesi tüm topluma sirayet etmez." dedi.

At üstündeki pozuyla da çok konuşulan Şahin bu konuda "“At binmek çocukluk hayalimdi. Hercai’nin başlamasına çok az kala at binmem gerektiği söylendi. Mardin’e gitmeden sadece 4 ders alabildim. Dizideki atım hem Arap hem de eski yarış atı. Biraz da agresif. Beni yorsa da oğlumu gerçekten çok seviyorum.” açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)