Mabel Matiz, GQ Türkiye Ödül Töreni'nde neden sansüre uğradı?

MAGAZİN 03.12.2022, 09:15 03.12.2022, 15:12
Mabel Matiz, GQ Türkiye Ödül Töreni'nde neden sansüre uğradı?

Şarkıları ve klipleri büyük beğeni toplayan ve iktidar tarafından sıkça hedef gösterilen müzisyen Mabel Matiz, temmuz ayının başında 'Karakol' isimli şarkısını yayımlamıştı. Klibinin yayınlanmasının ardından ise LGBTİ+ karşıtları tarafından hedef gösterilmiş ve nefret söylemlerine maruz kalmıştı.

RTÜK'ün de kliple ilgili olarak müzik kanallarını tek tek aradığı ve 'yayımlamamaları' konusunda baskı yaptığı bildirilmişti. Linç mesajlarının yanı sıra sanatçıya destek verenler de olmuştu.

MABEL MATİZ, ‘KARAKOL’ KLİBİ NEDENİYLE GQ TÜRKİYE ÖDÜLLERİNDE SAHNEYE ÇAĞIRILMAMIŞ

Mabel Matiz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kendisinden 'Yılın İyileri' gecesinde ödül takdim etmesini talep eden GQ Türkiye ekibinin, 'Karakol' isimli şarkısı sebebiyle vazgeçtiğini açıkladı.

Ödül törenine katıldığı sırada takdim için bir başka ismin sahneye çağrıldığını aktaran Mabel Matiz, yapılan değişikliğin nedenini "Yazın 'Karakol' klibiyle ilgili yaşanan sansür haberleri ve yoğun gündem sebebiyle GQ Türkiye ekibinin son gün benle ilgili takdimden vazgeçtiğini, gün boyu kendi içlerinde bunun görüşmelerinin/tartışmalarının yapıldığını birinci ağızdan öğrendim" ifadeleriyle açıkladı.

Yorumlar (0)