"Sahte Simge Sağın"a hapis cezası

MAGAZİN 10.07.2021, 11:41 12.07.2021, 08:47
"Sahte Simge Sağın"a hapis cezası

Simge Sağın’ın, adını ve kişisel bilgilerini kullanarak işinsanlarıyla cinsel içerikli yazışmalar yaptığı gerekçesiyle Asil Nadir A.’ya açtığı dava karara bağlandı. Mahkeme, sanığa 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Sağın’ın avukatı Ayşegül Mermer, bu davanın örnek teşkil edeceğini belirterek, "Bu karar, her istediğini yapıp söyleyebileceğini zannedenlere çok güzel bir yanıt oldu. Artık insanlar  Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirip yayarken ve kişilerin ‘özel hayatın gizliliğini ‘ihlal ederken kez daha düşünecek" dedi.

Sağın’ın şikayet dilekçesi ve iddianamede yer alan bilgilere göre Asil Nadir A.’yı hâkim karşısına çıkaran süreç şöyle gelişti. Kabin memuru Asil Nadir A., Simge Sağın kullanıyormuş gibi Facebook hesabı açtı. Şarkıcının kişisel verilerini kullanan Asil Nadir A., sayısız kişi ile yazışarak ve WhatsApp üzerinden konuşarak kendisini Simge Sağın olarak tanıttı. Konuştuğu kişiler arasında Türkiye’nin önde gelen iş insanları da bulunan Asil Nadir A., iş insanlarından biriyle de yazışmalarında Sağın’ın fotoğraflarını paylaşarak, yüz yüze görüşme ayarladı.

Asil Nadir A., 13 Aralık 2019’da ise Ferruh T. ile Simge Sağın olarak konuşmak istedi. Ferruh T. bu durumdan şüphelenerek Simge Sağın’ın basın danışmanı ve menajeri Özgür Aras’ı arayarak durumu bildirdi. Asil Nadir A., bir başkasına da sahte Facebook hesabı üzerinden kendisini Simge Sağın olarak tanıttı ve pornografik bir takım görüntü ve videolar gönderdi.

Yorumlar (0)