"Terken gücünü zekasından alıyor"

MAGAZİN 05.01.2021, 10:20 06.01.2021, 09:24
"Terken gücünü zekasından alıyor"

“Uyanış Büyük Selçuklu” dizisiyle ekrana dönen Hatice Şendil Re Touch dergisi için objektif karşısına geçen ünlü oyuncu canlandırdığı Terken Hatun’u anlattı.

“Uyanış Büyük Selçuklu” projesine nasıl dahil olduğunu; "Uzun zaman belki ama olması gereken kadar uzun bir zaman olarak görüyorum Can’la geçirdiğim 3 yılı. Mesleki kaygım olmadı hiç bu süreçte. Aksine geçirdiğim en verimli dönemdi diyebilirim kendi adıma. Pandemi sürecinde çok fazla tarihsel gerçekliği olan projeyle tanıştım.

Tarihsel bir gerçekliğin içine çekilmek farklı bir deneyim. Heyecan verici olduğunu düşünürken bir anda buluştuk TRT 1’deki ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’yla." sözleriyle anlatan Şendil, "11. yüzyılı araştırırken dönemin sanat, felsefe ve astronomi alanındaki gelişimi, çağın ihtiyaçlarının ilerisinde olan güçlü bir devletin yönetimde de söz sahibi olan kadına dair gelişmeler ilgimi çok çekmişti." dedi. 

Terken Hatun'la ilgili konuşan oyuncu; "Dünya sahnesinin güçlü kadınlarından biri Terken. Gücünü bir erkekten değil, zekası ve cesaretinden alıyor. Karakterin özellikleriyle benim ortak ve benzer bir yönümün olup olmaması çok mesele değil benim için.
Bunu hiç aramadım. Aksine; bildiğim, bana tanıdık olan hiçbir duygu, provokasyon yok Terken’imde. Bu daha heyecan verici. Benim tek amacım insan kılmak." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)