"Yapımcılar bizi tercih etmiyor"

MAGAZİN 01.03.2021, 12:14 02.03.2021, 10:32
"Yapımcılar bizi tercih etmiyor"

Usta oyuncu Selda Alkor Sabah'a verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu. Uzun süredir ekranda yer almayan oyuncu "Bu kendi tercihiniz mi?" sorusuna "Hayır. Belli bir yaştan sonra yapımcılar bizi tercih etmiyor. Bizim jenerasyondan hemen hemen kimse kalmadı ekranlarda.

Oyunculuk mu, fiziksel görünüm mü önemli? Bunu sorgulamak gerekiyor. Fiziksel görünümümüzden dolayı yer verilmiyor bize. Halbuki biz kendi yaşımızın güzeli insanlarız. Hep genç insanların aşkları ve hikayeleri yer alıyor dizilerde. Bu ne kadar doğru bunu sorgulamak gerekiyor." yanıtını verdi. 

Dizilerde kilolu kadınlara başrol verilmemesiyle ilgili de konuşan Alkor "Benim için doğal oyunculuk çok önemli. Kadınların görünüşleri üzerinden böyle yapılması çok yanlış. Genç kızlar başrolde oynayabilmek için hastalanmayı göze alarak zayıflamaya çalışıyor. Yazık ya... 

Herkes çok mu zayıf, etraflarına baksın yapımcılar. Yeşilçam'da bu kadar estetik kaygılar ön planda değildi. Halkı yansıtan oyuncular vardı Yeşilçam'da. Ben de hiçbir zaman çok zayıf olmadım ama bana kimse film çekerken "Daha zayıf ol" dememişti." dedi. 

Yorumlar (0)