Özgür'ün stili nasıl yaratıldı?

MODA 05.07.2020, 14:31 06.07.2020, 14:00
Özgür'ün stili nasıl yaratıldı?

Bay Yanlış dizisinin çekimlerine biz doludizgin devam ederken, size verdiğim sözü unutmadım. Bu hafta Özgür karakterinin stilini anlattım. 

Bay Yanlış'ın iki bölümü yayınlandı.

Özgür’ü, yani BAY YANLIŞ’ı tanıdıkça onun ne kadar eğlenceli, kabına sığmaz, aynı zamanda özgüveni yüksek ve prensip sahibi olduğunu fark ediyorsunuz değil mi?

Tarzı belirlenirken tüm bu karakter özelliklerini göz önünde bulundurarak, role hayat veren Can Yaman’ın da önerileri doğrultusunda ilerledik. En ince ayrıntısına kadar özenli bir çalışma yapıldı. Tabii bu tasarımlar ve detaylar o kadar özgün oldu ki, neredeyse hepsi özel üretildi. 

Eğlenceli yönünü ortaya çıkarmak için pop art modasını kullanırken, asi ve rocker yönünü aksesuarları ve yırtık kollu üstleriyle kullandık. Özgürlüğüne ve rahatlığına düşkün olan karakteri rahat kostümleriyle ve bu kostümlere çizilen, yazılan sloganlarla ön planda tuttuk.

Senaryoyu okuyup, karakterlerin tarzını hayal etmek, o kıyafetleri tasarlamak, oyuncuya bunu yakıştırmak, içine yerleştirmek... Ve sonuçla gurur duymak... İşte benim hikayem.

Aslına bakarsanız sahne arkasında o kadar çok detay var ki, tabii bunların hepsini bilmeniz veya tahmin etmeniz mümkün değil. Ama detayları ne kadar çok yakalarsanız bir diziden aldığınız keyif artar. Bizler yaptığımız işi severek yapıyoruz, umarım siz de aynı duygularla seyredersiniz.

Yorumlar (1)
Demet KİBAROĞLU 4 yıl önce
Aslı hanım, sizi çok iyi anladığını düşünüyorum; yanlız Özgür bir rock yıldızı olsaydı, dedikleriniz çok doğruydu.Yanlız işletme sahibi ve arada barmen arada DJ. Bu tarz kıyafetler ya havuz başı barda yada cafe-barda giyilebilecek kıyafetler, Metropol de ve Nişantaşı gibi mekânın çok şık olduğu bir yerde; kıyafetler şık olmaktan öte çok sırıtıyor, kot yada kumaş pantolonlar üzerine tasarım gömlekler düşünebilirsiniz.Erkenci Kuş'ta kullandığınız fularlar vardı; bir barmen bunu boynunda kullanabilir; bileğinde ya da pazusunda kullanabilir. Bu atlet tarzı kıyafetler yandan güzel görünmüyor.Kol oyuntusu derin olunca sırtında bir kambur varmış gibi yada kol altı bölgesi ekrandan güzel görünmüyor.
Bu bölüm bir gömlek giymişti, o çok güzel olmuş emeğinize sağlık... Sevgilerimle...