"Lan" Youtube ve Billboard listelerinde zirveye tırmanıyor!

MÜZİK 26.03.2024, 16:33 26.03.2024, 17:27
"Lan"  Youtube ve Billboard listelerinde zirveye tırmanıyor!

Zeynep Bastık söz ve müziği Mabel Matiz’e ait ‘Lan’ şarkısıyla Spotify’ın 
Global 50 listesinde 21’inci sıraya kadar yükseldikten sonra şimdi de Youtube ve Billboard’un uluslararası listelerinde üst sıralara tırmandı…

Zeynep Bastık söz ve müziği Mabel Matiz imzalı şarkısı 'Lan' ile dünyada fırtınalar estirmeye devam ediyor. Spotify Global 50 listesine giren ilk Türkçe şarkı olmayı başaran 'Lan' 21'inci sıraya kadar yükselmişti. 'Lan' ayrıca bir günde en çok dinlenen Türkçe şarkı olmuştu. 'Lan' şimdi de Youtube Music Charts verilerine göre En Popüler 100 Global Müzik Videosu (Global Music Videos Top 100) listesinde zirveye ortak oldu. Zeynep Bastık birçok dünya starını geride bırakarak, uzun süre sonra global listede 1 numaraya en yakın Türk sanatçısı olmayı başardı.

Zeynep Bastık'ın 'Lan' şarkısının dünyanın en büyük dijital platformu Youtube'daki başarıları şöyle sıralanıyor: En Popüler 100 Global Müzik Videosu (Global Music Videos Top 100) listesinde 2’nci, En Popüler 100 Global Şarkı (Global Top 100 Songs) listesinde 7’nci; Türkiye’ye ait En Popüler 100 Müzik Videosu ve En Popüler 100 Şarkı listelerinde ise 1 numara! ‘Lan’ın klip izlenme sayısı 28 milyona ulaşırken Youtube Music’te ise dinlenme sayısı 10 milyon.

Zeynep Bastık’ın kısa sürede efsaneye dönüşen şarkısı ‘Lan’ Spotify ve Youtube’dan sonra dünyanın en prestijli müzik dergisi Billboard’un da listelerinde yerini aldı. ‘Lan’ haftalık Billboard Global listesine 10 numaradan girdi! Derginin sosyal medya hesaplarından paylaştığı listeye Zeynep Bastık hayranlarından binlerce beğeni yağdı. Bastık ve ‘Lan’ın dünya listelerine yayılan başarısı sosyal medyada da günün konusu oldu.

Yorumlar (0)