20. Dhaka Uluslararası Film Festivali başladı

ÖZEL HABER 15.01.2022, 09:32 16.01.2022, 07:07
20. Dhaka Uluslararası Film Festivali başladı

70 ülkeden 225 filmle Dakka Uluslararası Film Festivali (Dhaka International Film Festival-DIFF) dün perdesini araladı. Festivalde sinemaseverleri 145 uzun metrajlı film ile 96 kısa ve bağımsız film ağırlayacak. Bangladeş, 18 uzun metrajlı film ve 22 kısa ve bağımsız filmle temsil edilecek.

Filmler Bangladeş Ulusal Müzesi, Alliance Francaise de Dhaka, Star Cineplex, Bangladeş Shilpakala Akademisi, Sufia Kamal Ulusal Halk Kütüphanesi ve dışişleri bakanlığının akademi konferans salonunda gösterilecek.

Asya sineması yarışma bölümü, retrospektif, geniş açı, haraç, Bangladeş panoraması, dünya sineması, çocuk filmleri, kadın sinemacılar, kısa ve bağımsız filmler ve manevi filmler olmak üzere 10 kategoride gösterilecekler.

Gazeteci, yazar ve eleştirmen olan, Dizi Doktoru adıyla tanınan Oya Doğan festivalde hem Kadın Sinemacılar bölümünde jüri olacak, hem de dünyada başarıya imza atmış kadınların konferans verdiği “8. Dhaka Uluslararası Sinemada Kadın Konferansı”nda Türk kadın yönetmenleri anlatacak.

Yorumlar (0)