23 Nisan Çocuk Bayramı’na özel 10 film önerisi!

ÖZEL HABER 23.04.2021, 09:30 24.04.2021, 10:19
23 Nisan Çocuk Bayramı’na özel 10 film önerisi!

"Bugün 23 Nisan neşe doluyor insan" dedik ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanan bu özel günde çocuğunuzla, yeğeninizle, kardeşinizle veya içinizdeki çocukla beraber izleyebileceğiniz 10 film tavsiyesini sizler için derledik... 

1- Harry Potter Serisi

Tüm zamanların en iyi fantastik film serilerinden biri olan Harry Potter filmleri genel olarak, usta bir büyücü olmaya çalışan ve bunun için büyücülük okuluna giden, bu okulda başına binbir çeşitli olaylar gelen Harry Potter isminde bir çocuğun, aynı zamanda kendini sürekli öldürmek için uğraşan Lord Voldemort isimli kara büyücü ile yaşadığı olayları konu alıyor.

2- Masal Şatosu: Sihirli Davet

Film, masal diyarına açılan kapının anahtarını bulan genç bir kızın hikayesini konu ediyor. 11 yaşındaki Neşe, abisi ve arkadaşları ile güzel bir yaz tatili geçirmektedir. Bir gece bahçesinde gördükleri, Neşe'nin tatilinin bambaşka bir hal almasına neden olur.

3- Can Dostlar

Başrolünde çocukların oynadığı film, mahalleye yeni taşınan Beste karşıdaki parkta oynamak için arkadaşlarını toplamasını ama parkın karşısında oturan Kötü Kazım Amca onları parkta oynatmak istememesini anlatıyor. 

4- Rüzgarı Dizginleyen Çocuk

Chiwetel Ejiofor'un yazdığı ve yönettiği yapım William Kamkwamba adlı bir Malavili mucidin başından geçen olayları konu ediyor. 

5- Bizim Köyün Şarkısı

Başrolünde çocukların oynadığı, Tuğçe Soysop'un yönettiği 2018 yapımı arkadaşlığı anlatan film.

6- Gamonya

Film bilmediği bir dünyada zorlu bir mücadeleye girişen küçük bir çocuğun hikayesini konu ediyor. 

7- Otel Transilvanya 1 ve 2 

Hareketli ve eğlenceli 3D animasyon, Drakula'nın beş-kazık üstüne oturtulmuş lüks işletmesi Otel Transylvania'sındaki maceraları konu ediyor. 

8- Klaus Sihirli Plan 

İspanyol noel temalı animasyon komedi ve dramayı harmanlıyor ve genç bir postacının yaşamına odaklanıyor. 

9- Khumba 

Vücudunun sadece ön bölümünde zebra çizgileri olan ve zebra çizgilerine takıntılı bir sürüde doğan talihsiz Khumba'nın öyküsü. 

10- Wonder

Auggie Pullman yaşıtı diğer çocuklardan biraz farklıdır. Çünkü yüzünde ciddi bir deformasyon vardır. Auggie diğer çocuklarla sıradan bir okula giderek, sıradan bir çocuk olduğunu kanıtlamaya çalışır. Çünkü esas güzellik derinin altında, içeride saklıdır...

Yorumlar (0)