Anneliğin anlamı üzerine düşündüren 7 film!

ÖZEL HABER 08.05.2021, 17:11 10.05.2021, 12:14
Anneliğin anlamı üzerine düşündüren 7 film!

Sinemanın vazgeçilmez temalarından biri kuşkusuz annelik duygusu ve anne-çocuk ilişkisi... Biz de Anneler Günü'ne özel, izleyiciyi anneliğin anlamı üzerine düşündüren 7 filmi sıraladık. 

Autumn Sonata/Höstsonaten (Güz Sonatı)- IMDb: 8,3

Usta yönetmen Ingmar Bergman imzalı filmde, dünyaca ünlü bir konser piyanisti olan Charlotte, hayat arkadaşının ölümü üzerine yıllarca ihmal ettiği kızı Eva’yı ziyarete gider. Eva, gösterişli annesinin tersine, bir rahiple evlenmiş, mütevazı bir hayat sürmektedir. Charlotte daha önce bir kliniğe yerleştirdiği zihinsel özürlü kızı Helena’yı Eva’nın evinde görünce şaşırır. Zaman içinde Eva ve Charlotte arasındaki gerilim tırmanacak, uykusuz bir gecede, anne kızın birbirlerine söylemek istediği her şey tek tek açığa çıkacaktır.

Changeling (Sahtekar)- IMDb: 7,7

Başrolde Angelina Jolie'nin yer aldığı filmde Christine Collins 1928 yılında telefon operatörü olarak çalışan, varoş mahallelerden birinde Los Angeles banliyölerinde yaşayan bir annedir. Bir iş dönüşü akşam eve geldiğinde oğlunun kayıp olduğunu anlar ve polise gider. Ancak oğlu Walter en ufak bir iz olmadan ortadan kaybolmuştur. Aylar geçer ve Christine umudunu kaybeder. Fakat Christine’in oğlu olduğunu iddia eden bir çocuk bulunur. Polis itibarını kurtarmak amacıyla medyayı kavuşma anını tüm insanlara göstermesi için aracı eder. Onca polis, medya organı, fotoğrafçı arasında şaşkınlık geçiren Christine, getirilen çocuğu evine götürmeye ikna olur. Ancak bu çocuk oğlu Walter değildir.

Philomena (Umudun Peşinde)- IMDb: 7,6

Yaşanmış bir olayı konu eden Umudun Peşinde'de oğlunu arayan bir kadının hikayesi ünlü bir politika yazarının dikkatini çeker. Oğlu küçük yaştayken kendisinden koparılan kadın yıllarca, bir manastırda yaşamaya zorlanmıştır ve şimdi oğlunu bulmaya kararlıdır… Martin Sixsmith'in Philomena Lee’nin Kayıp Çocuğu adlı kaitabından uyarlanan filmin başrolünde ödüllü oyuncu Judi Dench yer alıyor.

Mother and Child (Anneler ve Kızları)- IMDb: 7,2

Anneler ve kızları, üç kadının kesişen hayatlarını ele alan bir drama. Karen, 14 yaşındayken doğurduğu kızını evlatlık vermiştir. Bu durum yüzünden vicdan azabı çeker ve çevresiyle sıkıntılar yaşayarak acımasız ve sert bir karaktere dönüşür. Lucy, evli fakat çocuk sahibi olamadığı için evlatlık edinmeyi planlayan 20 yaşında genç bir kadındır. Elizabeth, güzel, başarılı ve zeki bir avukattır. Güzelliğinin farkında olarak çözemediği sorunları halletmek ve kontrol altına alabilmek için cazibesini kullanan bir karakterdir. Bu üç kadının hayatları kırk yıl sonra “annelik“ kavramıyla kesişir.

Stepmom (Omuz Omuza)- IMDb: 6,8

1998 yapımı Ed Harris ve Julia Roberts’ın başrolleri üstendiği filmde, Luke ani bir ayrılığın ardından yeni hayatına başlar. Eski karısı Jackie ile ayrılmasının ardından hayatını yeniden yoluna kurmanın derdindedir. Yeni tanıştığı sevgilisi olan Isabel ile birlikte yaşamaktadır. Hayatını adadığı çocukları da onunla beraber yaşamaktadırlar. Luke’un iki çocuğu Anna ve Ben, Luke ne yaparsa yapsın bir türlü Isabel’e ısınamamışlardır. Öte yandan Isabel de bu iki çocuğu pek sevmemektedir. Ailevi problemler, günden güne büyüyeceklerdir.

Not Without My Daughter (Kızım Olmadan Asla)- IMDb: 6,4

Çekimleri Amerika, Türkiye ve İran’da gerçekleşen 1991 yapımı Kızım Olmadan Asla'da İranlı doktor Mudi ve Amerikalı Betty Amerika'da yaşamaktadır. Mudi, karısı Betty’i İran’a aile ziyareti için gitmeye ikna eder. Tahran’a varır varmaz Betty başına türban bağlamak zorunda kalırken, biraz saçı göründüğü için tutuklanmayla karşı karşıya kalır. Sonrasında gelişen olaylar sonucunda Betty kızıyla birlikte, ülkeden ve kocasından kaçma planları yapmaya başlar.

Annem- IMDb: 5,8

2019 yılında gösterime giren başrollerinde Özge Gürel ve Sumru Yavrucuk'un yer aldığı Annem, bir anne ve kızın hikayesini ele alıyor. Nazlı, annesinden utanan ve ondan kurtulmak isteyen genç bir kızdır. Annesi ise, kızı için her şeyi yapmayı göze alan kızının iyi bir gelecek kurabilmesi için çabalayan fedakar bir kadındır. Nazlı üniversiteyi kazanarak doğup büyüdüğü köyden, kurtulmak istediği annesinden ayrılır. Ancak yıllar sonra annesinin yanına geri dönmeye karar verir.

Yorumlar (0)