“Bir Zamanlar Gelecek: 2121” Roma'da 'En İyi Film', Selen Öztürk 'En İyi Oyuncu' seçildi!

ÖZEL HABER 11.07.2023, 16:11
“Bir Zamanlar Gelecek: 2121” Roma'da 'En İyi Film', Selen Öztürk 'En İyi Oyuncu' seçildi!

Dünya prömiyerini 29. Adana Film Festivali’nde yapan "Bir Zamanlar Gelecek 2121" Roma’da bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Cinema d’iDEA Kadın Yönetmenler Festivali’nden 2 ödülle döndü.

Bir Zamanlar Gelecek: 2121” festivalde En İyi Film ödülünün sahibi olurken, filmin kadın oyuncusu Selen Öztürk de En İyi Oyuncu ödülünü kazandı.

Türkiye’nin ilk sürdürülebilir film (Yeşil Film prodüksiyon ilkelerine sadık kalmaya gayret eden) girişimi olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Serpil Altın’ın, yapımcılığını ve eş senaristliğini Korhan Uğur’un, oyunculuğunu Selen Öztürk, Çağdaş Onur Öztürk, Ayşenil Şamlıoğlu, Sukeyna Kılıç’ın, sanat yönetmenliğini Özüdoğru Cici’nin ve görüntü yönetmenliğini Kaan Çalışkan’ın yaptığı “Bir Zamanlar Gelecek: 2121”in konusu ise şöyle: “Gelecekte iklim krizi ve kıtlık sebebiyle yeryüzü yaşanılmaz hale gelir. “Kıtlık Kanunları” gereği sisteme getirilen yeni hayat karşılığında, yaşlı neslin yok edilmesi zorunludur. Bu sistemde yaşayan ailenin hayatı yeni bebek haberiyle değişir.”

Yorumlar (0)