Mucizeleri gerçek kılan 9 film!

ÖZEL HABER 04.11.2020, 14:25 05.11.2020, 11:13
Mucizeleri gerçek kılan 9 film!

Geçen cuma günü İzmir'de meydana gelen deprem tüm Türkiye'yi yasa boğarken mucize kurtuluşlara da tanıklık etmesine sebep oldu. 

Depremden 65 saat sonra Doğanlar Apartmanı'ndan, 91 saat sonra ise Rıza Bey Apartmanı'ndan sağ olarak kurtarılan Elif Perinçek ve Ayda Gezgin, minik parmaklarıyla hayata tutunuşlarıyla herkesin bir kez daha mucizelere inanmasını sağladı...

Biz de hayata tutunmaktan asla vazgeçmeyenleri konu alan 9 filmi sizler için derledik.

Yarından Sonra

2004 yılında sinamaseverlerle buluşan film küresel ısınmanın doğuracağı sonuçları anlatıyor. Dünyada iklimle ilgili yaşanan felaketleri beyazperdeye taşıyan film geçmişte yaşanan acılardan çok gelecekte yaşanacağı tahmin edilen ve aslında zaman zaman yaşadığımız doğa olaylarına odaklanıyor. Filmin hikayesi; iklim bilimci Jack Hall'ın kutuplarda araştırma yaparken, buz katmanın kırıldığına şahit olmasıyla başlıyor.

Yaşamak İçin

1993 yapımı bu film ise; bir uçak kazasını anlatıyor. Uruguaylı bir rugby takımının oyuncularının içinde bulunduğu uçağın And Dağları'na çakılması ve 8 gün geçmesine rağmen yardım gelmemesi nedeniyle başlayan bir mücadeleyi anlatan film gerçek bir hikayeye dayanıyor.

127 Saat

Yine gerçek bir hayat hikayesinden sinema perdesine uyarlanan bir film daha... Slumdog Millionaire'e de imza atan Danny Boyle'in yönettiği film, genç dağcı Aron Ralston'un bir kaya parçasının arasında sıkışıp kalması ve 5 gün boyunca oradan kurtulmaya çalışmasını anlatıyor.

Sully

Bir uçak kazasının anlatıldığı, başrolünde Tom Hanks'in yer aldığı film biyografi türünün bir örneği. 2016 yılında vizyona giren yapım 15 Ocak 2009’da arızalanan bir yolcu uçağını Hudson Nehri’ne indirmeyi, bir nevi imkansızı başarıp kahraman haline gelen pilot Chesley Sullenberger’i konu ediniyor. Kaptan Sully 155 yolcunun hayatını kurtarsa da, hakkında açılan soruşturmadan kurtulamamıştı.

Dalgalara Karşı

Gerçek hayat hikayesinden uyarlanan 2011 yapımı "Dalgalara Karşı" filmi sörfçü bir genç kız olan Bethany 'in köpek balığı saldırına uğramasının ardından tek kolunu kaybetmesiyle değişen hayatını ve sörfe devam etme tutkusunu anlatıyor... 

Pompei

2014 yılında vizyona giren Pompei filmi diğer örneklere göre biraz fantastik. Milattan önce 79 yılında geçen hikayesiyle Pompei şehrini tehdit altına alan bir volkan patlamasını konu ediyor...

Açık Deniz

Karayipler'de tatil yapan ve tüplü dalış yapmaya karar veren bir çiftin hikayesi anlatan gerilim dolu film gerçek bir hikayeden esinlenilmiş. Teknelerinde yaşanan sorun nedeniyle açık denizde mahsur kalan çifti, köpek balıklarının çevrelerini sarmasıyla macera dolu saatler bekliyor.

Marslı

Marslı ise bir görev sırasında Mars gezegeninde rehin kalan ve dünyaya kendisini kurtarmaları için işaret göndermeye çalışan, bu sırada da hayatta kalma mücadelesi veren bir astronotun hikayesi...

Yeni Hayat

Başrolünde Tom Hanks'in yer aldığı bu film, sadece oyuncusu ile değil konu olarak da benziyor Sully filmine. Sully gibi bu filmin merkezinde de bir uçak var. Bir kargo uçağı pilotu olan kahramanımızın uçağının güney pasifik üzerindeyken düşmesi üzerine ıssız bir adada yaşamak zorunda kalışını konu alan film, Tom Hanks'in de Oscar'a aday gösterilmesini sağlamıştı.

Yorumlar (0)