Oya Doğan Bangladeş’te kadın yönetmenleri anlatacak

Gazeteci, yazar ve eleştirmen olan, Dizi Doktoru adıyla tanınan Oya Doğan Bangladeş yolcusu. Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Uluslararası Dhaka Film Festivali’nde hem Kadın Sinemacılar bölümünde jüri olacak, hem de dünyada başarıya imza atmış kadınların konferans verdiği “8. Dhaka Uluslararası Sinemada Kadın Konferansı”nda Türk kadın yönetmenleri anlatacak.”

ÖZEL HABER 13.01.2022, 08:40 14.01.2022, 09:04
Oya Doğan Bangladeş’te kadın yönetmenleri anlatacak

1977'den bu yana Bangladeş'te Rainbow Film Society tarafından düzenlenen Dhaka Uluslararası Film Festivali'nin (Dhaka International Film Festival-DIFF) 20'incisi 15 Ocak Cumartesi günü saat 16.00'da Bangladeş Ulusal Müze Ana Oditoryumu'nda başlıyor. 23 Ocak’ta sona erecek olan festivalin genel teması ‘Daha İyi Film’, ‘Daha İyi Seyirci’ ve ‘Daha İyi Toplum’.

Festivalde Asya Sineması Bölümü, Retrospektif, Anma, Geniş Açı, Bangladeş Panoraması, Dünya Sineması, Kadın Sinemacılar, Çocuk Filmleri Bölümü, Kısa ve Bağımsız Film yarışması yapılacak.

Festivalin Kadın Sinemacılar bölümünde ise jüri koltuğunda bu yıl Türk gazeteci, Dizi Doktoru, yazar ve eleştirmen Oya Doğan oturuyor. Bulgar film yapımcısı Yana Lekarska, İranlı yapımcı Elaheh Nobakht ve bağımsız belgesel yönetmeni Mehzad Ghalib Doğan’la birlikte jüride yer alıyor. Kadın Sinemacılar bölümünde 27 film izleyecek olan jüri kapanışta bir kadın sinemacıyı ödüllendirecek. 70 farklı ülkeden yaklaşık 225 filmin gösterileceği Dakka Uluslararası Film Festivali, sinema salonlarının yanı sıra ikinci kez sanal platformu da online gösterim için kullanacak.

Pelin Esmer’den Hilal Saral’a kadın yönetmenler

Dizi Doktoru, yazar, eleştirmen ve senarist Oya Doğan ayrıca Bangladeş’te bu yıl 8’incisi düzenlenen “8. Dhaka Uluslararası Sinemada Kadın Konferansı’nda da bir konuşma yapacak. “Türk Sineması’nda yeni kuşak kadın yönetmenlerin yarattığı dişil dil” hakkında konferans verecek Oya Doğan; Pelin Esmer, Senem Tüzen, Çiğdem Vitrinel, Deniz Akçay Katıksız, Deniz Gamze Ergüven ve Hilal Saral’ın yarattığı dili ele alacak. 8. Dhaka Uluslararası Sinemada Kadın Konferansı’nda ayrıca Amerika Los Angeles’tan yazar ve danışman Sdney Levine, Fransa Paris’ten yapımcı ve Avrupa Birliği stratejisti Meral Melika Duran, Bulgar yapımcı Yana Lekarska, Rus-Fransız oyuncu Evdokia Moskvina, Hint araştırmacı Debjani Halder da birer konferans verecek. 2 gün sürecek etkinlikte içerik ve bağlam konsepti ele alınacak.

Yorumlar (0)