Oya Doğan'ın konuşmasına festivalde büyük ilgi

ÖZEL HABER 17.01.2022, 09:53 18.01.2022, 09:34
Oya Doğan'ın konuşmasına festivalde büyük ilgi

1977'den bu yana Bangladeş'te Rainbow Film Society tarafından düzenlenen Dhaka Uluslararası Film Festivali'nin (Dhaka International Film Festival-DIFF) 20'incisi 15 Ocak Cumartesi günü saat 16.00'da Bangladeş Ulusal Müze Ana Oditoryumu'nda başladı. 

Festivalin Kadın Sinemacılar bölümünde jüri koltuğunda oturan Türk gazeteci, Dizi Doktoru, yazar ve eleştirmen Oya Doğan ayrıca bu yıl 8’incisi düzenlenen “8. Dhaka Uluslararası Sinemada Kadın Konferansı’nda da konuşmacı olarak yer aldı. 70 farklı ülkeden çok sayıda katılımcının yer aldığı konferasta “Türk Sineması’nda yeni kuşak kadın yönetmenlerin yarattığı dişil dil” hakkında konferans veren Oya Doğan; Pelin Esmer, Senem Tüzen, Çiğdem Vitrinel, Deniz Akçay Katıksız, Deniz Gamze Ergüven ve Hilal Saral’ın erkek egemen dünyadaki fark yarattıkları dişil dili ele aldı.

Konuşmasını videolarla destekleyen gazeteci, finalde Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisine yer verdi. "Asla Yalnız Yürümeyeceksin!" cümlesiyle konuşmasını tamamlayan Doğan'a katılımcılar da katıldı ve salonda "Asla Yalnız Yürümeyeceksin!" cümlesi yükseldi. 

Oya Doğan 8. Dhaka Uluslararası Sinemada Kadın Konferansı’nda ayrıca Amerika Los Angeles’tan yazar ve danışman Sdney Levine, Fransa Paris’ten yapımcı ve Avrupa Birliği stratejisti Meral Melika Duran, Bulgar yapımcı Yana Lekarska ile birlikte Türkiye'deki kadın sorunlarını ve şiddetle ilgili de görüşlerini bildirdi. 

Yorumlar (0)