"Prens"in 2. sezonu gelmese 'aklımızı delirirdik'

ÖZEL HABER 04.09.2023, 23:23 06.09.2023, 14:27
"Prens"in 2. sezonu gelmese 'aklımızı delirirdik'

Ağustos ayı neredeyse üç yıla yayılmış -bunu sadece ben fark etmiş olamam- gibi bir türlü gitmek bilmezken, nihayet eylül geldi. Yo yo, kaçmaya gerek yok çünkü her ne kadar sohbahar/kış insanı olsam da bu yazı bir eylül güzellemesi olmayacak. Malumunuz eylül ayı sadece romantiklerin yüreğini pır pır ettirmiyor. Televizyon izleyicisinin de gerek bir önceki sezon finalinde heyecanı dorukta bırakan dizisinin yeni sezonu için, gerek ekran yolculuğuna yeni başlayacak yapımlar için gözleri ışıl ışıl parlıyor. Benimse 2. sezon haberini aldığımda sevindiğim bir dizi var ki, o da; Prens! Tek sezonla kalsaydı eminin sevenleri olarak “aklımızı delirirdik” :)

Türk dizi tarihi dönem dizileriyle dolup taşarken, örneğine rastlanmamış bir dizi olan “Prens” adından anlaşılacağı üzere bir krallık hikayesi. Hayali Bongomya Krallığı üzerinden izleyiciyi kaliteli bir mizahla uzun süredir ihtiyacımız olan kahkahaya davet ediyor. Prens’i farklı kılan tek şey tarihi bir komedi olmasının yanı sıra tüm dünyada tamamı virtual productionda (sanal prodüksiyon) çekilen ilk dizi olma özelliği taşıması.

Giray Altınok’un reels videolarıyla sosyal medyada takipçisini gülmekten kırıp geçirdiği Prens’in BluTV’de dizi olarak ekrana geleceğini ilk öğrendiğimde bu tiplemeye bayılan biri olarak açıkçası dizi fikrinin iyi olup olmayacağı konusunda şüpheye düşmüştüm. Ancak ilk sezonu izlediğimde -BluTV’de yerini alır almaz izlendi, bu gecikmiş bir yazı- ve ortaya çıkan işi gördüğümde karakterin başka bir şeye dönüşmeden korunmuş olması içimi rahatlattı.

Oyunculuğuyla ve senaryosuyla “ben buradayım” diyen Giray Altınok, Prens’te diziye de adını veren ‘kendisi isimsiz’ bir Prens’e hayat veriyor. Çağdaş Onur Öztürk’ün Prens’in abisi Thenio, Aslı Tandoğan’ın Thenio’nun eşi Anarkhia’ya, Serdar Orçin’in amca Kalesh’e, Derya Pınar Ak’ın kız kardeş Hasharia’ya, Ceyda Düvenci’nin üvey anne Sion’a hayat verdiği dizide, Hüseyin Avni Danyal ise Kral Thun olarak izleyici karşısına çıkıyor. Seçilen isimlerle bile karakterlere dair ipuçları veren yapımda, usta isim Yılmaz Gruda da, Larousse olarak yer alıyor.

Giray Altınok’un Buyur Buradan Bak ve Var Bunlar'dan rol arkadaşı ve senaryoda da adı geçen Kerem Özdoğan da Prens’in oyuncu kadrosunda Elçi Sangu karakteriyle harikalar yaratıyor ki, benim Prens ve Thenio’dan sonra en sevdiğim diyebilirim. -2. sezonda daha fazla görme imkânımız olur umarım.-

Mizahıyla, yerinde taşlamalarıyla, her biri özenle seçilmiş ve üzerine çalışılmış karakterleriyle, sırtını sadece komediye dayamayan sürükleyici hikayesiyle “Prens” kuşkusuz BluTV’nin yüz akı yapımlarından biri. Bu sebeple platform 2. sezon onayıyla kalmayıp diziyi en az Magarsus kadar duyurmalı. Diziden bağımsız olarak şunu söylemeliyim ki Giray Altınok her ne kadar komedyen yönüyle ön plana çıksa da, özellikle Fikret Reyhan filmi Çatlak’ta hayat verdiği ‘Cafer’ karakteriyle gördük ki, o “her rolün adamı” denebilecek bir oyuncu. Umarın kendisini bambaşka rollerde daha çok izleme şansımız olur.

Ez cümle; Prens’in 2. sezonu geliyor, şimdi Macarlar düşünsün! :)

Yorumlar (0)