8 animasyon minik sinemaseverlerin beğenisinde

SİNEMA 08.10.2020, 10:44 08.10.2020, 11:02
8 animasyon minik sinemaseverlerin beğenisinde

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TÜRSAK Vakfı tarafından gerçekleştirilen 16. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali, 9-15 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Samsun’da yapılacak film gösterimleriyle minik sinemaseverleri sinema salonlarında buluşturacak.

Çocukların sağlıklı bir hobi edinmelerine, sanatsal üretim gerçekleştirmelerine, sinemayla tanışmalarına ve erken yaşta sinema kültürü edinmelerine rehberlik etme hedefi ile gerçekleştirilen TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali’nin 16’ncısında film gösterimleri sinema salonlarında başlıyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TÜRSAK Vakfı iş birliğiyle bu yıla özel olarak açılışı dijital dünyada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gerçekleştirilmişti. Film gösterimleri ilk olarak çevrim içi ortamda yapılan festival, bu kez de sinema salonlarındaki film gösterimleriyle minik sinemaseverleri en eğlenceli animasyon filmlerle buluşturacak.

Film gösterimleri 6 şehirde gerçekleştirilecek

16. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali kapsamında film gösterimleri İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Samsun’da 9-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. COVID-19 tedbirlerine uygun olarak düzenlenecek film gösterimleri İstanbul’da Cinemaximum Maltepe Park, Ankara’da Cinemaximum ANKAmall, İzmir’de Cinemaximum Hilltown Karşıyaka ve İzmir Cinemaximum Optimum, Şanlıurfa’da Şanlıurfa Cinemaximum Piazza, Kahramanmaraş’ta Kahramanmaraş Cinemaximum Piazza ve Samsun’da da Samsun Cinemaximum Piazza Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilecek.Salonlarındaki film gösterimleri seansları da çocuklarla ebeveynlerinin sağlığı için ve salonlarda dezenfeksiyona zaman ayırmak amacıyla hafta içi 13.00 ve 16.00, hafta sonu ise 13.00, 16.00 ve 19.00 olarak belirlendi.

Birbirinden eğlenceli 8 animasyon, minik sinemaseverlerin beğenisinde

16. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali kapsamında, CGV Mars Cinema Group’un da katkısıyla 6 şehirde ve 7 sinema salonunda gösterimi gerçekleştirilecek filmlerle minik sinemaseverler sinema kültürüyle tanışacak. Birbirinden renkli ve ilgi çekici hikayeleri, büyülü atmosferleri ve eğlendiren karakterleriyle minik sinemaseverleri yolculuğa çıkaracak son dönemin önemli animasyonları arasında; kendilerine her gün yeni şeyler öğreten öğretmenlerini çok seven iki balık Bella ve Milo'nun okulda yaşadıkları maceraları anlatan Akıllı Balık, Kraliçe Elizabeth’in sadık dostu Corgi adlı bir köpeğin kaybolduktan sonra yaşadığı maceralara odaklanan Corgi, Noel Baba’nın kayıp kızağını bulmakla mükellef Elf ekibinin macerasını işleyen Elfland - Yeni Yıl Dedektifleri, Condorito ve arkadaşlarının maceralarının ilk defa sinema perdesine geldiği Kahraman Tavuk Uzayda, Gerda’nın arkadaşlarının yardımlarıyla ailesini kurtarmaya çalışmasını anlatan Karlar Kraliçesi 4, penguen pilotlar Flip ve Zooey’nin maceralarının geçtiği Penguenler Takımı Uzayda, yeteneği ve söz dinlemez tavırlarıyla nam salmış Vladimir ile uyuşuk çömez Hector isimli iki ajanın, çalınmış gizli materyal Radiuzite’ı bulmaya çalışmalarını konu edinen Süper Ajanlar ve sevilen çizgi dizi Vikingler’in kahramanlarının yeni maceralarının anlatıldığı Vikingler: Büyük Macera yer alıyor.

Festivaldeki film gösterimlerinin biletleri, cinemaximum.com.tr adresinden veya seanslar öncesinde sinema gişelerinden alınabilecek. Festivalin tüm seanslarındaki bilet fiyatları ise 10 TL olarak belirlendi.

Yorumlar (0)