“Aşk. Wong Kar Wai Si̇neması” seçkisinde neler var?

SİNEMA 02.04.2021, 10:54 02.04.2021, 17:26
“Aşk. Wong Kar Wai Si̇neması” seçkisinde neler var?

Dünya sinemasının büyük ustalarından Wong Kar Wai’nin sinema tarihinde yer etmiş yapıtları, yenilenmiş kopyalarıyla Türkiye’de ilk defa MUBI’de izleyiciyle buluşuyor. “Aşk. Wong Kar Wai Si̇neması” başlığını taşıyan bu özel seçki, bizzat yönetmenin gözetiminde 4K teknolojisiyle restore edilmiş filmlerden oluşuyor.

ZAMANIN KÜLLERİ / ASHES OF TIME REDUX (1994)

Bir zamanlar acımasız bir kelle avcısı olarak tanınan kılıç ustası Ou-yang Feng, geçmişi ardında bırakarak, kardeşinin karısının yanına, ıssız çöldeki yeni yuvasına yerleşir. Wong Kar Wai’den Çin’in geleneksel dövüş sanatları filmlerine özgün bir yorum.

CHUNGKING EKSPRESİ / CHUNGKING EXPRESS (1994)

Kalabalık Hong Kong sokaklarında birbirine teğet geçen insanların, aşk ihtimallerinin öyküsü. Aşk acısı çeken iki polis, farklı dünyalara ait iki kadının cazibesine kapılır. 223 No'lu polis, beş yıllık kız arkadaşından ayrıldıktan sonra, sarı peruklu gizemli bir kadından etkilenir. 663 No'lu polis ise her gün uğradığı büfenin yeni tezgahtarıyla tanışır.

DÜŞKÜN MELEKLER / FALLEN ANGELS (1995)

Dibine kadar battığı yeraltı dünyasını arkasında bırakmaya çalışan bir tetikçi ve onun gizemli sevgilisinin öyküsü, bir anlamda Chungking Ekspresi'nin ruh eşi niteliği taşıyor. Hong Kong'un sert çocuklarını anlatan stilize bir suç filmi.

MUTLU BERABERLİK / HAPPY TOGETHER (1997)

Lai ve sevgilisi Ho, Hong Kong'dan Arjantin'e, daha iyi bir yaşam ümidiyle gelir. İhtiraslı, bol iniş çıkışlı ilişkileri, tango barlarında, kaldırımlarda çalan salsa müziğinin eşliğinde dalgalanır durur. Kendilerini evden uzakta ve yalnız hissederler.

AŞK ZAMANI / IN THE MOOD FOR LOVE (2000)

1960’ların başlarında Hong Kong’da, daracık merdivenlerden geçilen bitişik dairelerde yaşayan iki komşu, Bay Chow ve Bayan Chan, ne zaman karşılaşsalar birbirlerine karşı nazik ve mesafelidirler. Ta ki bir gün, aralarında ortak bir nokta olduğunu keşfedene kadar.

2046 (2004)

Bir roman yazarı, gelecekte geçen bir roman yazmaya başlar. Oysa roman, esasında geçmişle ilgilidir. Bu romanda, gizemli bir tren vardır ve bu tren yolcularını 2046 yılına götürür. Denir ki, 2046 yılında, her şey hatırlandığı gibi kalır, hiçbir şey değişmez

Yorumlar (0)