"Black Panther: Yaşasın Wakanda" için özel gösterim düzenlendi

SİNEMA 19.11.2022, 16:15
"Black Panther: Yaşasın Wakanda" için özel gösterim düzenlendi

Marvel Studios’un heyecanla beklenen ve 11 Kasım’da dünya ile aynı anda Türkiye’de de vizyona giren filmi ‘Black Panther: Yaşasın Wakanda’, sinema salonlarında izleyicilerle buluşmaya devam ederken çok önemli dört ismi de bir araya getirdi. Disney Studios Türkiye ve lise ile üniversite öğrencilerine bilim tutkusu bulaştırmayı ve onları 21’inci yüzyıl yetkinlikleri ile güçlendirmeyi hedefleyen bir sosyal girişim olan Bilim Virüsü birlikteliğinde özel bir gösterim ve söyleşi düzenlendi.

Dördüncü yaşını kutlayan Bilim Virüsü’nün kurucusu Şule Yücebıyık’ın moderatörlüğünde bilim, teknoloji ve toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine düzenlenen söyleşide, GelecektekiSen kurucusu İnci Abay Cansabuncu, henüz 16 yaşında olan ve balkabağının kabuklarından ilaç kapsüllerinin hammaddesi olarak kullanılabilecek biyoplastik üreten Belfu Berkol ile kimya alanındaki çalışmalarla 2022 L’Oréal-Unesco “Bilim Kadınları İçin” Ödülü’ne layık görülen Doç. Dr. Damla Eroğlu Pala, bu özel gösterim öncesi Bilim Virüsü topluluğundan 200’e yakın lise ve üniversite öğrencisiyle ilham verici hikayelerini paylaştı.

‘Black Panther: Yaşasın Wakanda’da rol alan kadın karakterlerin savaşçı yönlerine de ithafta bulunarak bilim ve teknolojide kadınların yerine, gücüne değindikleri keyifli söyleşinin ardından film hep birlikte izlendi.

Gösterime girdiği andan itibaren çok izlenen ve övgü dolu yorumlarla karşılanan ‘Black Panther: Yaşasın Wakanda’, sinemalarda izlenebilir.

FİLM HAKKINDA: Queen Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M'Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) ve Dora Milaje (Florence Kasumba), Kral T'Challa'nın ölümünün ardından uluslarını, onlara müdahale etmek isteyen dünya güçlerinden korumak için savaşmaya hazırlardır. Wakanda halkı, hayatlarının bir sonraki bölümünü kucaklamak için çabalarken kahramanlar, War Dog Nakia (Lupita Nyong'o) ve Everett Ross'un (Martin Freeman) yardımıyla bir araya gelecek ve Wakanda krallığı için yeni bir yol çizeceklerdir. Gizli bir denizaltı ulusunun kralı Namor olarak karşımıza çıkan Tenoch Huerta ile birlikte filmde Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena ve Alex Livanalli de yer alıyor.

Yorumlar (0)