BluTV "Yün Bebek"e sahip çıktı

SİNEMA 07.01.2021, 13:47 08.01.2021, 10:11
BluTV "Yün Bebek"e sahip çıktı

Türkiye’nin en büyük yerli video platformu BluTV, önemli bir işe daha imza attı. ‘Yün Bebek’ filminin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen Ümmiye Koçak’ın Twitter üzerinden yaptığı çağrı üzerine Koçak ile iletişime geçen ve Yün Bebek’i koleksiyonuna ekleyen BluTV, bağımsız içerik üreticilerine bir kez daha sahip çıktı.

Mersin’de yaşayan köylü kadınların oyuncu kadrosunu oluşturduğu, Anadolu kadınının maruz kaldığı sözlü ve fiziksel şiddetin hikayesini gözler önüne sererek kadına yönelik şiddete dikkat çeken ‘Yün Bebek’ filmini yazan ve yöneten Ümmiye Koçak, geçen günlerde sosyal medya üzerinden bir çağrıda bulundu.

49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleşen galasının ardından 2013’te ‘Yün Bebek’ filmi ile New York Avrasya Film Festivali’nde ‘Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı’ ödülüne layık görülen Koçak, kadınların sesini daha geniş kitlelere duyurmak adına filmi için dijital yayıncı arayışında olduğunu sosyal medyada duyurdu. Koçak’ın çağrısını ise sevilen dijital platform BluTV karşılıksız bırakmadı.

Kurulduğu günden bu yana bağımsız içerik üreticilerinin projelerine arşivinde yer vererek sinema salonlarında yer bulamamış hikayeleri seyirciyle buluşturmasıyla dikkat çeken BluTV, Ümmiye Koçak’la iletişime geçerek ‘Yün Bebek’ filmini yayına aldı.

‘Yün Bebek’, kadının kadına yaptığı şiddeti Torosların zirvesinde yaşayan Yörük kızı Elif’in zorlu hayat mücadelesinde kendisinin ve annesinin maruz kaldığı sözlü ve fiziksel şiddet üzerinden anlatıyor.

Yorumlar (0)