Canım Dayım'ın çekimleri başladı

SİNEMA 08.07.2020, 12:17 08.07.2020, 12:38
Canım Dayım'ın çekimleri başladı

Otizmli bir dayı ile yeğeninin hikayesini anlatan sinema filmi "Canım Dayım"ın çekimleri başladı. Yönetmenliğini ve senaristliğini Fuat Yılmaz'ın üstlendiği filmin yapımcılığını Ömer Örnek üstleniyor.

Başrolünü Adem Yılmaz'ın üstlendiği Canım Dayım'ın oyuncu kadrosunda, Mustafa Üstündağ, Cihat Tamer, Zehra Yılmaz, Seymen Aydın, Serhat Özcan, Semra Dinçer, Dilek Serbest ve Ayşenaz Atakol gibi isimler var.

“Samsunun En büyük Markası Samsunspor Olmadan Bu Şehri Tanıtmak Doğru Olmaz” diyen filmin yönetmeni Fuat Yılmaz, “Filmimizin hikayesinde Samsunspor tarihi, 20 Ocak öncesi ve sonrası 7'den 77'ye Samsunspor sevgisi, kulübün ve camianın büyüklüğü çok özel ve güzel bir şekilde işleniyor.

Filmin hikayesi otizmli bir dayı ile kız yeğenin hayat mücadelesini konu alıyor. Bu yönüyle aynı zamanda özel bir farkındalık filmi projesi. Ülkemizi ve Samsun'u tüm dünya arenasında ulusal çapta tanıtacak bir sinema filmi ve tamamlandığında 33 ülke festivalinde gösterimde olacak.

Farklı lisan seçenekleriyle birçok ülke festivali gezecek. Bu gösterimlerde Samsunspor'u, fedakar ve cefakar taraftarını en önemlisi de Atatürk'lü armamızı tüm dünyaya tanıtacağız” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)