"Dalgalar ve İzler" filmi neden vizyona girmedi?

SİNEMA 20.11.2021, 14:43 20.11.2021, 14:47
"Dalgalar ve İzler" filmi neden vizyona girmedi?

Senaryosunu Yasemen Zorlu’nun yazdığı, yapımcılığını ise Banu Zorlu’nun yaptığı “Dalgalar ve İzler” filminin çekimleri geçen yıl başlamıştı. Filmin başrolünde oyuncu Pelin Karahan ile birlikte usta oyuncu Meral Çetinkaya yer aldı. Çekimleri tamamlanan, montajı biten film bir türlü vizyona giremedi. Kemerburgaz’da kaçak plato kurmasıyla gündeme gelen Pelin Çağlıyan’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Aura 1 Filmcilik şirketinin çektiği filmin sinemalarda değil, dijital platformlarda yayınlanması planlandı.

Aura 1 Filmcilik, bu plan doğrultusunda Alman Acto firmasını filme sponsor yaptılar. Ancak film kendisine dijital platformlarda yer bulamadı. Bu defa şirket ortaklarından Özkan Tamirak filmi televizyon kanallarında yayınlayabilmek için harekete geçse de başarılı olamadı. Filme televizyon kanallarının da ilgi göstermediği açıklandı.

Alman firma kendilerine verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle film şirketine ihtar çekti. Alman şirket, film yıl sonuna kadar vizyona girmediği takdirde dava açacağını bildirdi. Bir türlü yayınlanamayan film, Aura 1 Filmcilik’i de karıştırdı. Yönetim kurulu üyesi Banu Zorlu ile yollar ayrıldı. Nişantaşı’nda büyük bir ofis tutan şirket yönetiminin burayı boşalttığı öğrenildi.

Yorumlar (0)