"Dedemin Gözyaşları"ndan ilk fragman geldi

SİNEMA 29.12.2021, 09:42 29.12.2021, 14:05
"Dedemin Gözyaşları"ndan ilk fragman geldi

Sinema ve televizyon izleyicisinin yakından tanıdığı duayen oyuncu Halil Ergün, saçını kazıttı! 18 Mart 2020’de sinema izleyicisi ile beyazperdede buluşacak olan ‘Dedemin Gözyaşları’ nda ‘Dede Kemal’i oynayan Halil Ergün, yılın en iyi dram filmiyle yine gönüllere taht kuracak.

Sezonun en merakla beklenen filmi olan ‘Dedemin Gözyaşları’nda oğlu ve gelinini trafik kazasında kaybettikten sonra kendisine emanet olan biricik torununun lösemi hastası olduğunu öğrenen Dede Kemal (Halil Ergün), saçlarını kazıtarak küçük Mustafa’ya destek oluyor. Torununun saçlarının döküldüğünü fark ettikten sonra, üzülmemesi için, onunla birlikte bir oyun gibi kurgulayarak saçlarını kazıtan Dede Kemal, sevginin, dürüstlüğün ve azmin sembolü olacak…

Halil Ergün, filmin bu en can alıcı sahnelerinden birini oynarken çok duygulandığını ifade etti. Ergün; ‘Saçlarım kazınırken, aklıma direkt 10 yaşındaki çocukluğum geldi. Babam sürekli abimin ve benim saçlarımı daha gür olması için kazıtırdı. Çocukken ses çıkarmazdım ama çok üzülürdüm ve o dönem moda olan alabros modeline çok özenirdim. Bir gün babamdan gizli gidip bu traşı olduk abimle. Babamıza ilk karşı çıkmamız olmuştu’ diyerek duygularını ve anısını paylaştı.

İhsan Taş’ın yazıp yönettiği Taş Film ve Öndeş Yapım ortaklığı ile hayata geçirilen proje 18 Mart 2022’de sinema perdesinde izleyicisi ile buluşacak.

Halil Ergün’e Erkan Petekkaya, Cem Kılıç, Ali Kürşat Uzun, Seda Tosun, Elif Kaya, Turgay Tanülkü, Ali İpin, Aliye Uzunatağan, Sinem Yıldırım, Kubilay Eraslan, Eylül Akdağ, Kıvanç Erkan, Elif Güçkıran, Sinan Bengier, Hüseyin Elmalıpınar, Can Kolukısa, Yavuz Karakaş, Kerem İçyer, Evrim Polat ve Emrah Doğan adlı önemli oyuncular eşlik ediyor.

Filmin Konusu; Henüz bebekken, anne ve babasını trafik kazasında kaybeden Mustafa, küçük ve şirin bir sahil kasabasında dedesi Kemal'in yanında büyük bir sevgiyle büyür. Ne yazık ki, 10 yaşında yakalandığı Lösemi hastalığı ile, hem dedesinin hem mahallelinin ve hastanede tanıştığı yeni dostlarının desteği ile mücadele eder. Sevginin ve gerçek dostluğun gücünün, dürüstlüğün baş rolde olduğu filmde, izleyiciler, hem hüzünlenecek hem de büyük bir duygu yoğunluğu içinde sevdiklerine sahip çıkmanın önemini kavrayacaklar.

Yorumlar (0)