Dizi Doktoru'ndan 15 film önerisi!

SİNEMA 14.11.2020, 13:02 16.11.2020, 10:43
Dizi Doktoru'ndan 15 film önerisi!

14 Kasım Dünya Sinema Günü’ne özel Dizi Doktoru Oya Doğan favori filmlerini sizin için listeledi.

1- Cennette Karşılaşacağınız Beş Kişi

Hayatın anlamsızca birbirine bağlı olaylar zincirinden ibaret olmadığı, rastlantıların bir anlamı olduğu ve her oluşun bir nedeni bulunduğu temasını incelikle işleyen "Cennette Karşılaşacağınız Beş Kişi" Mitch Albom'un aynı isimli kitabından uyarlama. Yönetmen koltuğunda ise Lloyd Kramer oturuyor.

2- Kevin Hakkında Konuşmalıyız

Kevin Hakkında Konuşmalıyız, Lynne Ramsay'in yönetmenliğini yaptığı 2011 yılında yayınlanan psikolojik gerilim türünde bir film. Eleştirmenler tarafından Tilda Swinton'ın şimdiye kadarki en üstün oyunculuk performası olarak değerlendirilen filmin diğer başrollerini bugüne kadar komedi filmlerindeki performanslarıyla hatırladığımız John C. Reilly ve genç oyuncu Ezra Miller yer alıyor.

3- Zoraki Misafir 

2011 Arjantin yapımı bir komedi filmi olan Zoraki Misafir'de F Jun gizemli bir şekilde Arjantin'e gelir. Kaybolmuş ve tek kelime İspanyolca bilmeyen bir şekilde, kelimenin tam anlamıyla Roberto'nun üzerine düşer ve absürdlükler birbirini kovalar. Film, 2011 yılında Arjantin'deki en yüksek gişe hasılatı elde eden ABD dışı film oldu.

4- İçimdeki Dans 

Bridget Jones’un Günlüğü ve Billy Elliot’ın yapımcılarından iki sıra dışı arkadaşın kendi dünyalarıyla yüzleşmeye karar vermelerinin unutulmaz hikayesi. Michael, engelliler için özel inşa edilmiş Carrigmore Home’a yerleşmeye karar vermiştir ta ki asi ruhlu Rory O’Shea ile tanışana kadar. Rory’nin onları bu sistemin dışına çıkaracak bir planı vardır. Filmin yönetmenliğini Damien O'Donnell üsteniyor.

5- Bu Filmde Ben Varım 

Ian Fitzgibbon'un yönettiği 2008 İrlanda yapımı film, başarısız bir aktör ve başarısız bir yazar olan Mark ve Pierce'ı takip eden ve kendilerini bir dizi kaza cesetlerin etrafına sardıktan sonra başa çıkmaya çalışırken bulan bir kara komedi.

6- Angel-A

Angel-A Luc Besson tarafından yazıp ve yönetilen, Jamel Debbouze ve Rie Rasmussen'in yer aldığı 2005 Fransız fantezi ve romantik drama filmi. Filmin esas kahramanı üç kağıtçı Andre'nin hayatı, Angela adında uzun bacaklı mucize bir kadının girmesiyle kökten değişiyor. O andan itibaren de sıradaki mucize Andre’yi bekliyor...

7- Beş Engel

Lars von Trier ve Jørgen Leth'in yönettiği 2003 Danimarka yapımı bir belgesel. Film yapımcıları tarafından üretilen deneysel filmlerin uzun bölümlerini içeriyor.

8- Küçük Beyaz Yalanlar

Ünlü Fransız aktör Guillaume Canet 3. yönetmenlik denemesinde Fransız sinemasının önemli yıldız isimlerini bir araya getiriyor. Fransa’da 2010'un en çok izlenen filmlerinden olan yapımda, Canet'in eşi olan Oscar'lı oyuncu Marion Cotillard’ın yanı sıra, Fransızların Oscar'ı olarak nitelendirilen Cesar Sinema Ödülü'ne pek çok kez aday gösterilen ve 2006'da Kimseye Söyleme (Ne le dis à personne) adlı filmdeki rolü ile En İyi Erkek Oyuncu seçilen François Cluzet ve aynı yıl adaylar arasında yer alan Gilles Lellouche de yer alıyor.

9- Matrix

Wachowski Kardeşlerin yazıp-yönettiği efsane bilim kurgu serisinin ilk filmi Matrix'in başrolünde Keanu Reeves yer alıyor. Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss'un Reeves'a eşlik ettiği film, Matrix ABD'de 171,479,930 $, uluslararası olarak 288,900,000 $ hasılat ile toplam kazancı 460,379,930 $'a ulaşmıştı. Matrix'in 4. filminin çekimleri ise devam ediyor. Film 2021'de vizyona girecek.

10- Parasite

4 dalda Oscar ödüllü Parazit, yönetmenliği ve senaristliği Bong Joon-ho tarafından yapılan 2019 çıkışlı Güney Kore kara komedi, gerilim filmi. Yönetmen Parazit'te 2 ailenin tezatlıklarından ilham alarak aile olma kavramının detaylarını ortaya koyuyor.

11- Rome

Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini "Büyük Umutlar", “Harry Potter ve Azkaban Tutsağı”, “Y Tu Mama Tambien”, “Son Umut” ve “Yerçekimi” gibi başarılı filmler ile karşımıza çıkan iki Oscar ödüllü Alfonso Cuaron üstleniyor. Cuarón, Meksiko'nun 1970'lerdeki siyasi kargaşa ortamında, bir evde hizmetçi olarak çalışan bir kadının duygusal bir portresini sunuyor.

12- Inception

Leonardo DiCaprio'nun, çok yetenekli bir hırsız olan "Dom Cobb" ile karşımıza çıktığı ve uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmak olan film Christopher Nolan imzası taşıyor. Filmde DiCaprio'ya Marion Cotillard ve Ellen Page eşlik ediyor.

13-Eşkıya

Başrollerini Şener Şen ve Uğur Yücel'in paylaştığı 1996 yapımı Eşkiya, hapse düşmesine neden olan arkadaşının peşine düşen bir adamın hikayesini anlatıyor. Yavuz Turgul'un yönettiği ve senaryosunu yazdığı Eşkıya, 1996-1997 sezonunda 2 milyon 568 bin 339 kişi tarafından izlendi.

14-Neşeli Günler

Başrollerini, Türk sinemasının iki büyük emektarı Münir Özkul ve Adile Naşit'in turşucu rolünde oynadığı film, geçimsiz bir çiftin ayrılmasını ve gelişen olayları komik bir dille anlatıyor. 1978 yapımı Neşeli Günler'in senaryosunu Sadık Şendil'e ait. Yönetmen kolyuğunda ise Orhan Aksoy oturuyor.

15- Yol

Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü alarak evrensel anlamda da başarısını kanıtlayan Yol, Türk sinemasını en cesur filmlerinden birisi. Senaryosu Yılmaz Güney tarafından yazılan, Şerif Gören tarafından yönetilen filmde Tarık Akan, Halil Ergün ve Necmettin Çobanoğlu rol alıyor. Film sıkı yönetim döneminde İmralı Cezaevi'nde yatan beş mahkumun, kendilerine verilen bir izin sayesinde bir haftalığına köylerine yola çıkma hikayesini konu ediyor...

Yorumlar (0)