Elif ve Arkadaşları: Kapadokya filminin galası Ankara’da yapıldı

SİNEMA 27.04.2023, 12:06 27.04.2023, 15:25
Elif ve Arkadaşları: Kapadokya filminin galası Ankara’da yapıldı

TRT’nin sevilen yapımı Elif ve Arkadaşları: Kapadokya filminin galası Ankara’da yapıldı. Galaya katılan TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol, “Filmin hayal gücünün sınırlarını zorlayan yenilikçi bir yapım,” olduğunu söyledi.

TRT’nin sevilen yapımlarına bir yenisi daha eklendi. Çocukların ilgiyle takip ettiği Elif ve Arkadaşları’nın hikayesi bu kez Kapadokya’da devam ediyor. Elif ve Arkadaşları Kapadokya’da filminin galası Ankara’da yapıldı.

Filmin galasında TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol, TRT Yöneticileri ve film ekibi katıldı. TRT Genel Müdür Yardımcısı, TRT’nin animasyon sektörüne ve ürünlerine verdiği önemi hatırlatarak yeni yapımların da geleceğinin müjdesini verdi. Varol, “TRT olarak animasyon alanında yatırımlarımız ve bu sektöre olan desteğimiz bizim adımıza çok önemli. Bunun bir göstergesi olarak sadece geçen sene yedi tane animasyon filmi biz sinemaya sunduk, bu yılın ilk çeyreği itibarıyla bu üçüncü filmimiz, devamı da olacak,” dedi.

Varol, Elif ve Arkadaşları filminin iddialı bir yapım olduğunu ve hayal gücünün sınırlarını zorlayan yenilikçi bir yapım olduğunu söyledi, şöyle konuştu: “Kapadokya semalarından Peri Bacalarından gökyüzüne uzanan ve hayal sınırlarını hayal gücünü sınırlarını zorlayan oldukça yenilikçi ve çok güzel bir dünyası olduğunu hissettiğimiz filmimizin çok ciddi bir izlenme alacağına inanıyoruz.”

TRT Çocuk’un ilgiyle takip edilen çizgi dizisi “Elif ve Arkadaşları”nın ilk sinema filmi olan yapım; Elif, Selim, Kerem ve Ayşe’nin Kapadokya maceralarını aktarıyor. 3D animasyon türündeki yapım, okul gezisi için Kapadokya’ya giden Elif ve arkadaşlarının, kendilerini fantastik bir maceranın içinde bulmalarını konu alıyor.

Filmde; Elif, Kerem, Selim ve Ayşe, İpek Öğretmen ile birlikte Kapadokya’ya bir geziye gider. Orada tanıştıkları rehber, kahramanlarımıza Kapadokya ile ilgili bir efsane anlatır. Efsaneye göre bulutların üzerinde Zerre isminde bir medeniyet vardır ve bu medeniyette yaşayan Perişler vardır. Sabah olduğunda Elif ve dostları her yerin bulutlarla kaplandığını görür. Ardından bulutların arasında gezinen sevimli Tini’yi bulurlar. Tini’yi, Periş’ine götürmek için gemiye binen Elif ve arkadaşları, Dobu’yu yenmeye çalışan Perişler ile birlikte heyecan dolu bir maceraya atılır.

TRT ortak yapımı “Elif ve Arkadaşları: Kapadokya”, 28 Nisan’da tüm Türkiye'de sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

Yorumlar (0)