"Gayda Yolu" filminin çekimleri tamamlandı

SİNEMA 23.03.2023, 08:54 23.03.2023, 13:36
"Gayda Yolu" filminin çekimleri tamamlandı

Çekimleri Şubat ayında, Bitlis’te epey zorlu hava koşullarında gerçekleşen “GAYDA YOLU”, senaryosunu eşi Henar Daşğın Bektaş ile birlikte yazan Bişar Bektaş’ın ilk yönetmenlik çalışması. Bu bağımsız yapımın oyuncu kadrosunda Baran Şükrü Babacan, Kadim Yaşar, Mine Doğan ve Muhammed Cangören yer alırken, görüntü yönetmenliğini ise Ferhan Akgün üstlendi.

Hasan, ailesi ile uzun bir zaman önce Diyarbakır’a göç etmiş, eğitimini orada tamamladıktan sonra doğup büyüdüğü kasabaya dönmüş genç bir öğretmendir.

Bir gün okula gelen imzasız bir ihbar mektubuna duyarsız kalamaz ve başkasının uğradığı haksızlığı aydınlatmak için gerçeğin izini sürmeye karar verir.

Bir yandan özel hayatındaki çıkmazlar, bir yandan zamanın ruhuyla örtüşen çıkar oyunları içerisinde sıkışan Hasan, mesafe koyduğu taşra hayatının hiç tahmin etmediği bir gerçekliğiyle yüzleşmek durumunda kalacaktır.

“GAYDA YOLU”, kasabada hapsedilmişçesine gün dolduran zorunlu hizmet memurlarının hayatlarını kahramanımızın gözünden gördüğümüz; kasaba halkının küçük oyunlarını, çıkarlarını, duyarsızlıklarını basit ve bir o kadar samimi bir dille anlatan bir taşra hikâyesi.

Yorumlar (0)